Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții în Alba, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 310.000 de lei

Publicat

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat în cursul zilei de 5 martie 2024 patru percheziții domiciliare în județul Alba, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, înșelăciune, reținerea și neplata, încasarea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa la Legea 241/2005 și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în domeniul construcțiilor și al consultanței.

„În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2019-2022, inculpatul P. S. a obținut nelegal rambursarea de sume negative de TVA, ce au condus la compensarea unor obligații fiscale ale societății pe care o controla faptic și a înregistrat în actele contabile ale societăți cheltuieli în baza unor achiziții fictive de prestări servicii consultanță.

Totodată, același inculpat a reținut angajațiilor contribuții de asigurarări sociale, pe care nu le-a virat organelor fiscale după termenul de scadență. De asemenea, inculpatul a indus în eroare o societate comercială ce a asigurat finanțarea pentru achiziția în leasing de utilaje de construcții prin depunerea de documente cu conținut necorespunzător adevărului, prin care a majorat artificial veniturile, cifra de afaceri și activele societății.

În cauză este cercetat și un alt inculpat care în perioada 2022-2023 a reținut angajațiilor contribuții de asigurarări sociale, pe care nu le-a virat organelor fiscale după termenul de scadență”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Procurorul a instituit măsuri asigurători asupra a două imobile și asupra unor conturi bancare ale inculpaților, prejudiciul estimat în cauză fiind de 314.000 lei.

Totodată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a pus în mişcare acțiunea penală împotriva inculpatului P.S, iar apoi a luat față de acesta măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, inculpatul fiind anterior reținut de organele de poliție pe o durată de 24 de ore.

„Precizăm că aceste activități sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax