Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIŢII în ALBA şi alte 19 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală privind firme de pază. Dosarul, instrumentat de DIICOT Caraş-Severin

Publicat


mascatiPoliţiştii BCCO Alba Iulia au participat miercuri la acţiuni de percheziţii coordonate de DIICOT Caraş-Severin, efectuate în 20 de judeţe din ţară, inclusiv în Alba, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la valoarea de 25 de milioane de lei.

În acest dosar este audiat şi prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, fost administrator al unei firme de securitate, bănuită de operațiuni ilicite. Potrivit autorităţilor de anchetă, este vorba despre un grup infracţional vizat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul societăţilor comerciale având ca obiect de activitate paza şi protecţia de bunuri şi persoane.

În dosar ar fi vizaţi și un șef serviciu ANAF, Felicia Chivu.

Potrivit DIICOT, procurorii, sprijiniţi de poliţiştii judiciari BCCO şi jandarmi au efectuat, miercuri dimineaţa, 77 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Caraş Severin şi în alte 19 judeţe, “în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul societăţilor comerciale având ca obiect de activitate paza şi protecţia de bunuri şi persoane”.

Procurorii precizează că grupul infracţional s-a constituit din 2010, pe raza judeţului Caraş-Severin pentru activităţi din sfera criminalităţii economico-financiare şi spălare de bani, în scopul fraudării bugetului consolidat al statului.

“În vederea asigurării unei activităţi infracţionale calificate şi organizate, grupul a acţionat pe trei paliere, fiecare membru având un rol prestabilit.

Primul palier a avut un rol decizional şi de coordonare asigurat de către liderul grupării care a controlat  întreaga activitate infracţională, precum şi de persoane apropiate care au avut ca sarcină monitorizarea punerii în aplicare a dispoziţiilor acestuia.

Din palierul cu rol de execuţie au făcut parte membrii ai grupării care iniţial au fost angajaţi în societate, iar ulterior din dispoziţia liderului au avut calitatea de administratori/ asociaţi ai unor societăţi , cele mai multe dintre ele de tip ”fantomă”. De asemenea, din acest palier, au făcut parte cei care au aderat ulterior la grupul infracţional, cu diverse roluri în societate (recrutarea de persoane dispuse să înfiinţeze societăţi comerciale fantomă, asigurarea legăturii între membrii grupării etc).

Din palierul de sprijin au făcut parte persoane care, fără a fi implicate direct în activitatea de evaziune fiscală şi spălare de bani, au desfăşurat alte activităţi infracţionale, (persoane din cadrul autorităţilor statului, funcţionari bancari) ,care, acceptând să fie înfiinţate societăţi comerciale la adresa acestora, sau transferul unor bunuri în scopul ascunderii provenienţei acestora sau a evitării luării unor măsuri procesuale (sechestre), ş.a.

Liderul grupului a coordonat şi societăţi care au desfăşurat o activitate comercială „la vedere”, participând la licitaţii având ca obiect asigurarea pazei unor diferite obiective. Ulterior, sub diverse modalităţi, această activitate era transferată către societăţile comerciale de tip fantomă care erau utilizate temporar iar ulterior radiate.

O altă latură a activitatii infractionale consta în transferarea angajatilor societăţilor ”curate” către societăţi ”fantomă”, în baza unor contracte în care acestea din urma preluau și obligaţiile fiscale aferente, fără a încasa însa nici un profit din aceasta activitate comerciala aparent legala (închirierea de forţă de muncă).

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat este în sumă de aproximativ 25.000.000 lei”, arată DIICOT.

IGPR precizează că vor fi puse în executare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale şi că în cauză sunt cercetate 55 de persoane fizice si juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

La percheziţii au participat și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Timișoara, București, Pitești, Ialomița, Cluj-Napoca, Constanța, Alba Iulia, Iași, Craiova, Suceava, Arad, Vâlcea, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Hunedoara, Sibiu, Mehedinți și Olt și de la Inspectoratul de Politie Judeţean Caraş-Severin, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Caraș Severin, a Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Caraş-Severin, a Brigăzii Mobile de Jandarmi Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Actualul prefect de Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a fost anterior adjunct al Poliției Municipiului Caransebeș, dar și al Poliției Municipiului Reșița. În anul 2010 a ieșit la pensie, iar în ianuarie 2013 a ocupat, prin concurs, postul de inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, până în martie 2014, când a fost numit subprefect.

A fost administrator la Micke Security Group.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    vineri, 29.01.2016 la 12:31

    De ce nu controlati si celelalte firme de paza, Thug Security, are angajati oameni cu cazier, dar care brusc a disparut, toti golanii din alba iulia si cluj sunt angajati si ei separat probabil ca iau ****

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Marcel Iureș și Florin Piersic JR., în spectacol la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Publicat

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia găzduiește în următoarele zile un spectacol de teatru pentru adulți, unul pentru copii și un concert. Sunt primele evenimente după renovarea clădirii în care funcționează instituția. Marcel Iureș și Florin Piersic junior vor juca împreună în Stage Dogs, un spectacol al Teatrului Act. De asemenea, Teatrul ”Prichindel” a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației vrea modificări la Bacalaureat în cazul elevilor de la liceele vocaționale sau tehnice

Publicat

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, vrea ca de anul viitor să se studieze posibilitatea ca la liceele vocaţionale sau de profil, elevii să-şi poată alege liber ultima probă la Bacalaureat. Ministrul Educaţiei spune că au existat astfel de solicitări din partea elevilor şi a profesorilor dar în cele din urmă nu s-a materializat nimic. „La momentul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Feerie de culori în Cetatea Alba Carolina. Cum va arăta iluminatul arhitectural dinamic, după extindere și modernizare

Publicat

c

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins printr-un proiect de peste 960.000 de euro.  Contractul privind iluminatul arhitectural dinamic în Cetatea Alba Carolina – proiectare faza PAC (DTAC) + PT + DDE + CS, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului – […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo de weekend, 22-24 noiembrie

Publicat

alba iulia

Vremea se răcește în acest weekend, în toate localitățile din județul Alba. Temperaturile vor fi mai mici cu câteva grade, iar pe timp de noapte, la munte, vor fi minime negative. Duminică, este posibil să fie și ploi scurte. La Alba Iulia, temperaturile maxime vor fi de 9-11 grade Celsius, în timp ce la Arieșeni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate