Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 15.000 de persoane din Basarabia, Bucovina, Maramureș și Covasna vor participa la Marșul Unirii de la Alba Iulia

Publicat

Afis-Alba Iulia-Marsul Unirii

Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia va debuta cu Marșul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment vor participa peste 15.000 de basarabeni și nord-bucovineni, membri ai Diasporei, dar și români din Maramureș, Covasna veniți pe jos sau cu căruțele, întocmai ca la 1918. De peste Prut vor participa la evenimentul istoric peste 7.000 de români.

VEZI: PROGRAMUL COMPLET al ZILEI NAȚIONALE a României, la Alba Iulia. Concert Vama, Gașca Zurli, masa populară și paradă

Marșul Unirii va reface atmosfera de acum 100 de ani. Vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, cu denumirea localităților din care vin participanții. Traseul Marșului Unirii are 6 kilometri și se va desfășura pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii.

„Marșul Unirii este prima acțiune din programul oficial al zilei de 1 decembrie. Vrem să ne facem intrarea într-un stil care definește orice român și să participăm la manifestările organizate în cinstea zilei naționale. Toate grupurile, venite din întreaga țară, se reunesc până la ora 8:00 în fața Gării. Vom avea un steag cu care am început Anul Centenarului pe 1 ianuarie, de 100 de metri, steaguri de 4 metri cu care se va flutura de-a lungul marșului, identice cu cele din 1918”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012 în cadrul unei unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 29 noiembrie la Alba Iulia.

În fața gării feroviare din Alba Iulia vor ajunge și cele trei autocare tricolore, care au însoțit Caravana Unirii. Acestea prezintă o expoziție cu 100 de simboluri ale Marii Uniri din 1918, care va putea fi vizitată de către cei prezenți în capitala Unirii pe 1 decembrie.

Liderul Unionist, George Simion a anunțat poziția mișcării unioniste cu privire la protestele anunțate de mass-media în ziua de 1 decembrie.

„Putem face diferența între un protest și o sărbătoare națională. Avem 364 de zile ca să protestăm și împotriva guvernului, și împotriva jandarmeriei, și împotriva oricărei instituții a statului român care nu funcționează cum trebuie, dar 1 decembrie este ziua noastră națională. E ziua în care s-a definit România întreagă. Noi, ca principal organizator al Marșului Unirii ne-am asumat legal consecințele acestei manifestări, garantăm că totul se va desfășura în bună ordine și nu vom protesta împotriva nimănui. Protestele sunt justificate, dar în oricare zi a anului’’, a punctat liderul Platformei Unioniste ‘’Acțiunea 2012’’.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax