Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 4.000.000 de lei investiţi deja în reabilitarea Laturii de Vest a Cetăţii Alba Carolina. Vezi lucrările finalizate

Publicat

Unul dintre proiectele desfăşurate de administraţia locală din Alba Iulia în această perioadă priveşte reconstituirea şi punerea în valoare a laturii de Vest a Cetăţii Alba Carolina. Investiţiile au demarat deja, iar, până în această toamnă, au fost realizate lucrări în valoare de 4.840.000 lei, mai precis 10% din valoarea totală contractată.

Primăria Alba Iulia a făcut publice stadiul lucrărilor realizate până în prezent pe latura de Vest a Cetăţii. Valoarea totală a proiectului este de 51 510 763,55 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 41 388 898,51 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 9 091 649,77 lei, contribuţia beneficiarului 1 030 215,27 lei.

În zona Arhivelor Statului, s-a refăcut în procent de aproximativ 70% sistemul rutier şi pietonal, până la stadiul de balast stabilizat. De asemenea, în această zonă s-a realizat devierea reţelelor de utilităţi (electrică, telefonie, apă-canal) pentru asigurarea funcţionalităţii acestora în raport cu soluţiile de sistematizare prevăzute în proiect. Au fost atacate şi lucrările de borduare şi montare a dalelor din piatră naturală. Pentru asigurarea scurgerii apelor au fost montate tuburile aferente gurilor de scurgere. Întrucât, pe conturul zidului superior al Ravelinului Sf. Michael, s-au executat lucrări de săpătură în vederea dezvelirii anteşanţului, a fost descoperit colţul Ravelinului Sf. Michael, care s-a reconstituit din cărămidă pentru o mai bună percepţie vizuală asupra fortificaţiei.

În zona teatrului de vară au fost executate lucrări de săpătură în scopul realizării circuitului vizitabil prin zidurile Cetăţii acolo unde anterior exista cameră de proiecţie. Totodată, au fost curăţate gradenele în vederea amenajării ulterioare. Pentru realizarea paralelei din lemn de la Poarta a VI-a Cetăţii, au fost dezafectate construcţiile degradate ce serveau drept grup sanitar şi magazie. Ca şi lucrări specifice de reconstituire-restaurare, administraţia locală menţionează realizarea parţială a cunetei din zona Porţii a IV-a a zidului cleştelui din dreptul Bastionului Trinitarienilor, a zidului contragărzii Bastionului Sf. Michael şi în procent de 90% colţul Ravelinului Sf. Michael.

În zona străzii Nicolae Iorga, au fost efectuate săpături pentru realizarea fundaţiilor podului de 37 de metri. Infrastructura parcării de pe contragarda Bastionului Sf. Michael este finalizată, urmând să fie montate dalele de piatră naturală. Pentru accesul pe contragardă este prevăzut un pod de de 10 metri, ale cărui fundaţii au fost realizate. În cartierul Carolina de Nord, infrastructura circulaţiilor a fost realizată în proporţie de circa 90%. Până la această dată a fost realizată şi suprastructura din dale de piatră pentru zonele de parcare. Accesul pe Traseul de Nord se poate face prin Poarta a VII-a a Cetăţii, care a fost pusă în valoare şi deschisă circulaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Luc

    miercuri, 07.09.2011 at 18:15

    Ultima propozitie: „Accesul pe Traseul Nordic se poate face prin Poarta a VII-a a Cetatii” si nu a VI-a !

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 07.09.2011 at 19:33

      multumim. am corectat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax