Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 450 de cazuri de urgenţe la UPU Alba Iulia, înregistrate pe timpul caniculei, de joi până sâmbătă

Publicat

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Alba s-au confruntat, în perioada de cod galben de caniculă, de joi până sâmbătă, cu 456 de cazuri. Majoritatea pacienţilor care s-au prezentat la urgenţe, după ce starea lor de sănătate a fost afectată de temperaturile ridicate, au avut căderi bruşte de tensiune, dureri de cap persistente, deshidratare, dar au fost şi cazuri mai grave, de stop cardio-vascular.

Medicul de gardă Carmen Popa de la UPU Alba Iulia a declarat că numărul cazurilor înregistrate în această perioadă este similar celui din weekendul trecut. Pe timp de caniculă, medicii de la urgenţe primesc cazuri de hipocalcemii prin deshidratări, pusee de tensiune, cefalee persistentă, dar şi persoane care au consumat alcool în exces. În ceea ce priveşte situaţiile mai grave, au existat pacienţi care au ajuns la UPU Alba Iulia cu stop cardio-vascular, pe fondul caniculei.

În perioada următoare, temperaturile maxime vor fi mai scăzute, de la 35-38 de grade cât s-au înregistrat în ultimele trei zile, la 28-33 de grade în Alba Iulia, însă medicii recomandă în special persoanelor cu diferite afecţiuni să evite în continuare expunerea la soare în jurul amiezii, să bea multe lichide şi să evite, pe cât posibil, consumul de alcool. Astăzi şi mâine sunt aşteptate şi furtuni, astfel că diferenţa de presiune atmosferică poate afecta mai ales tensiunea arterială.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax