Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un teren de minifotbal în cartierul Lumea nouă. Investiție de peste 185.000 de euro


Publicat

teren gheorghe sincaiConsilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința extraordinară a Consiliului Local de luni, 11 aprilie, documentația tehnico-economică pentru obiectivul de investiții „Amenajare bază sportivă – Lumea nouă – Alba Iulia”. Proiectul prevede amenajarea unui teren de minifotbal, în suprafață de 1.381 mp, pe strada Gheorghe Șincai din oraș. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 187.861 euro. 

Suprafața de teren destinată amplasării construcției proiectate se află situată în perimetrul construibil al municipiului Alba Iulia, strada Gheorghe Șincai nr. 14. Terenul studiat are o suprafață de 50.000 mp conform extras CF, din care au fost alocați pentru amenajarea bazei sportive 1.381 mp, având dimensiunea de 55,95 metri pe 24,26 metri.

Pe terenul în suprafață de 50.000 mp se află amplasat în partea de sud-vest un târg în suprafață de 18.150 mp, restul terenului fiind liber de construcții.

Pentru amenajarea terenului de minifotbal au fost alocați 1.381 mp din totalul suprafeței de 50.000 mp. În conformitate cu situația actuală, terenul de minifotbal va fi amplasat la strada Gheorghe Șincai, în imediata vecinătate a târgului aflat în partea de sud-vest a terenului studiat.

Accesul în incintă se face din strada Gheorghe Șincai, în acest sens fiind proiectat un acces pietonal.

În incintă vor fi amenajate alei pietonale, spații verzi plantate și înierbate. Accesul pe terenul de minifotbal se face prin intermediul unei porți cu dimensiunile de 2,90 metri x 2,50 metri.

Împrejmuirea prevăzută se va realiza pe toate laturile terenului de minifotbal cu stâlpi metalici și închidere cu plasă sârmă plastificată de culoare verde cu înălțimea de 4 metri și plasă polipropilenă de culoare verde, până la înălțimea de 8,60 metri.

Terenul de sport se va realiza din gazon sintetic amplasat pe o placă de beton armat de 10 cm, care va fi turnată pe o pernă de balast de 50 cm grosime.

Construcția va funcționa având rezolvate următoarele utilități necesare:

– instalație electrică prin racord la rețeaua de joasă tensiune existentă în zonă

– instalație de apă rece prin racord la rețeaua de apă a localității (se va monta o cișmea pentru apă potabilă și un racord cu robinet și furtun pentru igienizarea platformei ecologice)

– investiția va fi echipată cu două toalete ecologice

– gestionarea deșeurilor menajere se va face prin intermediul unei miniplatforme ecologice

Sursele de finanțare se vor asigura din bugetul local al Primăriei municipiului Alba Iulia și alte surse legal constituite,

Valoarea totală a investiției este de 844.626 lei (inclusiv TVA), reprezentând aproximativ 187.861 euro, din care C + M 793.131 lei reprezentând 176.407 euro.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urmele iezuiților, la Alba Iulia. Membrii Societății lui Iisus s-au stabilit în oraș în 1579

Publicat

Iezuiții sau membrii Societății lui Iisus, un ordin călugăresc care a generat în timp nenumărate teorii ale conspirației, au fost parte a istoriei orașului Alba Iulia. Puțină lume știe că ordiul s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, iar urmele lor se văd și astăzi în Cetatea Alba Carolina. 

Cetatea Alba Iulia s-a definit, de-a lungul timpului, ca un spațiu cu o tradiție aparte când vorbim de formarea elitei, dar și de valorile de patrimoniu național și universal pe care le conservă, se arată pe un portal dedicat promovării obiectivelor turistice din Alba Iulia, pus la dispoziție de administrația locală.

Unul din locurile din Cetate care se încadrează, și în zilele noastre, în acest tipar este corpul B al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care moștenește patrimoniul Colegiului iezuit.

Ordinul călugăresc al iezuiților s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, pe valul măsurilor de contracarare a Reformei religioase.

Momentul a marcat începutul instruirii în tainele preoției în cadrul seminarului organizat în Biserica Báthory, cunoscută și ca Biserica iezuiților, astăzi demolată.

Datele istorice arată că, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirea Colegiului iezuit era finalizată, iar la începutul veacului următor în clădirile mănăstirii iezuite funcționa „colegiul cel mic”.

În anul 1588, iezuiții au fost expulzați din Cetate, revenind doar la începutul secolului al XVIII-lea, după ce Cetatea a fost ocupată de austrieci. Tot atunci, a fost reorganizată și școala iezuită. Și de această dată, șederea lor în Cetate  a fost una de scurtă durată.

Din 1776, odată cu desființarea ordinelor călugărești, fosta clădire a școlii iezuite a fost transferată Seminarului teologic romnao-catolic care a funcționat aici până în 1783.

Fostul Colegiu iezuit a fost cel de-al doilea corp de clădire care a intrat în patrimoniul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituție înființată în 1991.

Sursă: Albaiuliaqr.ro, Consultant Științific: dr. Tudor Roșu, istoric Editor: Nicolae Neag, expert PR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate