Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Probleme la Olimpiada de Matematică, etapa locală desfășurată online: „s-a finalizat dezastruos”. Subiectele și răspunsurile

Publicat

Au fost probleme la desfășurarea Olimpiadei de Matematică, sâmbătă, la faza locală, desfășurată online. Mii de elevi, mai ales din clasele mici, nu au putut acces platforma. Organizatorii iau în calcul reluarea acestei etape.

Olimpiada „s-a finalizat dezastruos”, a scris profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, organizatorul din acest an al concursului.

Vezi Olimpiade 2022: Calendarul competițiilor școlare – etapele județene și naționale, publicat de Ministerul Educației

Acesta a publicat pe Facebook un mesaj în care anunță că „mii de copii, mai ales din clasele mici, au avut probleme tehnice de a intra pe platforma olimpiadei locale de matematică, uneori târziu sau deloc”, potrivit Edupedu.

Platforma online pe care s-a desfășurat competiția ar fi picat în momentul în care cei peste 30.000 de elevi participanți s-au conectat la ora începerii concursului (10:30). După acest moment problemele tehnice au continuat să împiedice o parte din elevi să participe. De asemenea, mulți elevi, care au intrat mai târziu au fost scoși din platformă la ora planificată inițial pentru terminerea timpului de lucru, deși ar fi trebuit să primească timpul regulamentar.

Organizatorii spun cum va fi remediată situația

„Toți elevii care din motive tehnice nu au reușit să parcurgă astăzi în întregime testul sau chiar să îl acceseze, vor avea posibilitatea de a îl reface. Vom analiza împreună cu reprezentanții Ministerului Educației această modalitate și o vom comunica în timp util. Ne cerem scuze și le transmitem tuturor elevilor să nu fie descurajați pentru că, în final, nimeni nu va fi dezavantajat. Demersul nostru a fost și rămâne sprijinirea acestei frumoase tradiții numite Olimpiada Natională de Matematică”, se arată pe pagina organizatorului olimpiadei.

Subiectele și rezolvările la olimpiadă

Societatea de Științe Matematice a publicat subiectele la etapa locală.

În cadrul probei, elevii au avut de rezolvat subiecte de tip grilă:

  • 20 de probleme pentru fiecare dintre clasele V-VI
  • 24 de probleme pentru fiecare dintre clasele VII-XII.

Fiecare subiect de tip grilă are asociate 5 variante de răspuns, dintre care o variantă este corectă. Se acordă câte un punct pentru fiecare răspuns corect.

sursă: edupedu.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 26.02.2022 at 18:07

    Nenea Gologan : Care-au fost subiectele fazei locale a Olimpiadei de matematica ? Din imagine – un Mar pe un Tom ( Colectie de Exercitii de matematica ?? ) ar rezulta ca-i vorba de cati Gologani ( Benuti !!! ) costa Un Mar Si O Carte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax