Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Euro 200”: LISTA elevilor şi studenţilor care primesc bani pentru cumpărarea unui calculator. Peste 180 de tineri sunt din Alba

Publicat

calculator laptop Lista elevilor și studenților care vor beneficia în 2015 de ajutorul financiar în valoare de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator nou a fost actualizată de Ministerul Educaţiei.

Distribuirea bonurilor valorice s-a făcut în perioada 24 iunie — 30 iulie, iar achiziționarea propriu-zisă se va face până la 31 august.

Ordinul de ministru și anexa cu beneficiari au fost publicate marți în Monitorul Oficial.

Vezi Lista beneficiari_Euro200_pt anul 2015_final

Citeşte şi „Euro 200”: Peste 180 de elevi și studenți din Alba, primesc bonuri valorice pentru achiziționarea de calculatoare. LISTA beneficiarilor

În luna mai, Guvernul a aprobat modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.

Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziției.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea și seria bonului valoric se schimbă prin hotărâre de guvern.

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM și 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.

„Bugetul alocat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice pentru derularea ‘Euro 200’ în anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimându-se că vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi și studenți”, anunța la acea dată Guvernul.

Programul ‘Euro 200’ se derulează începând cu anul 2004, iar obiectivele sale sunt stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT& C.

Potrivit Guvernului, în cei zece ani de aplicare a „Euro 200” au beneficiat de acest program 281.349 de elevi și studenți.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax