Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pentru accesul mai rapid la rețeaua de gaz. Operatorii nu vor putea refuza racordarea pe banii lor

Publicat

Primăriile, firmele şi personele fizice nu vor mai fi nevoite să aştepte „ani întregi” pentru a se racorda la reţeaua de gaze, potrivit unui proiect de lege care prevede că operatorii nu pot refuza racordarea şi sunt obligaţi să finanţeze lucrările pentru realizarea conductelor.

„Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze toate lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării”, potrivit proiectului de lege depus la Senat.

Social-democraţii au propus în proiectul de lege şi abrogarea alineatelor 2-4 ale articolului 151 care stipulează posibilitatea solicitantului de a participa în cotă-parte la finanţarea obiectivelor/conductelor şi modalitatea de recuperare a investiţiei.

Potrivit sursei citate, „operatorul are obligaţia de a realiza un studiu tehnico-economic, întocmit conform procedurii aprobate de către ANRE, în termen de 30 de zile de la data primirii solicitării”.

Sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax