Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecte Erasmus+ pentru elevii Colegiului Economic din Alba Iulia. Contractele de finanțare au fost semnate

Publicat

colegiul economic dionisie pop martian

Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a semnat contractele de finanțare pentru două proiecte Erasmus+, „Smart – tineri competenți pe piața muncii europene” respectiv „Mens Sano în corpore sano – EUreKorpus”.

Proiectul „Smart – tineri competenți pe piața muncii europene” se va desfășura pe o perioadă de 18 luni, începând cu data de 1 octombrie 2018, iar finanțarea va fi în sumă maximă de 309.722 euro.

În cadrul acestui proiect este propusă mobilitatea unui număr de 98 de elevi VET (formare profesională), din clasa a XI-a, domeniile de pregătire profesională Turism și alimentație și Comerț și 14 profesori însoțitori. Cele șapte fluxuri de mobilitate presupun cinci stagii de 21 de zile în Spania, la Granada și două stagii în Portugalia, la Montijo, centre culturale și istorice cu vestigii importante pentru patrimonial cultural al umanității. Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea nivelului de competență al elevilor, în domeniile de pregătire profesională Turism și alimentație și Comerț în scopul încadrării facile pe piața muncii.

Proiectul are ca scop promovarea învățării bazate pe activitate practică și propune un parteneriat între Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Mobility Projects – Spania, Mertcabar Vuelve Carolina – Spania, El Problet-Spania, EDP European Projects Development – Portugalia. În cooptarea partenerilor internaționali, Colegiul Economic din Alba Iulia a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Proiectul „Mens Sano în corpore sano – EUreKorpus” se va derula timp de doi ani, în parteneriat cu instituții de învățământ din Franța, Finlanda, Spania și Anglia. Proiectul are un buget de 32.706 euro și presupune în total 60 de activități pe 6 domenii: comunicare, mediu, creativitate, științe, sănătate și umanitate.

În acest proiect Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia are rol de partener, ințiatorul fiind Colegiul Boris Vian din Franța, și vor fi implicați 60 de elevi din colegiul albaiulian și 5 profesori coordonatori. În perioada 8-12 octombrie 2018 va avea loc prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului EUreKorpus, gazda fiind Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian.

Proiectele Erasmus + sunt menite să asigure dezvoltare personală, profesională şi socială a tinerilor, prin dobândirea de competenţe (cunoştinţe, abilităţi, atitudini) într-un context internaţional precum şi recunoaşterea acestor abilități profesionale și de viață, a transmis directorul colegiului, Florin Cristian Dincă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax