Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Raed Arafat planifică o vizită la Sibiu și Alba Iulia. Întâlnire cu autoritățile înainte de a se lua o decizie de carantinare

Publicat

Premierul Ludovic Orban a anunțat că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, va merge la Sibiu şi la Alba Iulia pentru a discuta cu autorităţile de acolo înainte de a se lua o decizie cu privire la carantinarea celor două municipii. „Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, dă asigurări premierul.

„Avem o procedură, există un sistem de evaluare a situaţiei din punct de vedere al sănătăţii publice, care este pus la punct de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Se face evaluarea prin mai mulţi parametri, dacă DSP propune carantinarea, procedura este să fie avizată propunerea de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, respectiv secretarul de stat Raed Arafat. Am discutat acest subiect. Din câte ştiu, domnul Arafat planifică o deplasare în 2 judeţe – Alba şi Sibiu – pentru a face o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie”, a spus Orban, întrebat în legătură cu faptul că DSP Sibiu a propus carantinarea oraşului.

El a apreciat că, din evoluţia cazurilor, se poate presupune decizia de carantinare la Sibiu.

„Din ce vedem evoluţia, pe baza evaluărilor, poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuţii la Timişoara, dar la Timişoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească, oricum este o tendinţă, din cât am văzut, de atenuare a curbei de creştere a numărul de cazuri. La Cluj mai era, dar şi Clujul în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte şi, deocamdată, nu întruneşte condiţiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a adăugat Orban.

UPDATE: Nicolae Albu, prefectul județului Alba a confirmat faptul ca seful DSU Raed Arafat va fi prezent vineri la Alba Iulia. ”Împreună cu cei de la DSP îi vom expune toate analizele de risc făcute de DSP, le vom analiza împreună cu dânsul și cu siguranță vom lua cele mai bune decizii pentru locuitorii județului Alba” a declarat Nicolae Albu.

Prefectul a precizat că în ceea ce privește Alba Iulia nu există deocamdată o propunere de carantinare a municipiului venită din partea DSP.

”La noi în județ sunt cel puțin trei măsuri luate suplimentar față de cele aprobate la nivel național, cum ar fi, de exemplu, reducerea cu 50 la sută a numărului de persoane pe transportul public iar rezultatul acestor decizii se va putea vedea în zilele următoare.

Avem exemplul Aiudului care a avut o incidentă de 8 la mie , iar în două săptămâni am reușit să reducem incidența la aproape 3 la mie.”- a declarat  prefectul județului Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax