Connect with us
Publicitate

CUGIR

Reacția managerului Spitalului Cugir la acuzațiile privind lipsa medicilor: Problema este una națională și chiar europeană

Publicat

Managerul Spitalului Orășenesc Cugir reacționează într-un comunicat de presă transmis pe readacția alba24.ro la problemele din interiorul unității medicale, probleme sesizate de un medic al spitalului.

”Problemele lor nu se rezolvă prin postări pe Facebook, ci prin soluții concrete”, spune managerul cu privire la faptul că medicul Kruppa Adrian Gabriel a declarat că personalul este insuficient și că cei care lucrează sunt foarte solicitați.

Mai mult de atât, Arion, spune că problema personalului medical nu este doar la Cugir, ci în România, și chiar mai departe în toată Europa.

Precizările făcute de managerul spitalului pot fi citite mai jos.

Spitalul din Cugir este în mijlocul unor scandaluri publice apărute în ultima perioadă. De la certuri între medici, un protest în fața spitalului și cel mai grav, două acuazații de malpraxis.

CITEȘTE ȘI: Acuzații grave împotriva unor medici de la spitalul din Cugir. Coșmarul unei femei care a trecut printr-o serie de operații eșuate

”Problema resursei umane nu este doar o problemă a Spitalului Orășenesc Cugir, ci una națională, chiar europeană, dovadă fiind faptul că subiectul este intens discutat în aceste zile la București la Reuniunea la nivel înalt a statelor member OMS Europa.

Se impune această precizare în condițiile în care anumite opinii publice, devenite subiecte de articole în presa județeană, creează impresia existenței unei situații particulare la unitatea noastră medicală.

Singura situație care diferă este că spitalul din Cugir, față de multe alte spitale, inclusiv județene și regionale, are o infrastructură nouă și o aparatură de ultimă generație.

Cu toate acestea continuăm să ne luptăm să atragem medici noi și să-i păstrăm pe cei pe care-i avem.

CITEȘTE ȘI: Scandal la Spitalul din Cugir. Un medic demisionează, după ce un coleg ar fi adus martori mincinoși împotriva sa. Protest anunțat

Înainte de a vorbi concret pe temele aduse in atenția publică, vreau să precizez că în calitate de manager am fost întotdeauna adeptul comunicării și cooperării, cu atât mai mult în perioade dificile.

Avem lipsă de personal pe anumite segmente,  activitatea medicilor este solicitantă, gărzile sunt dificile, însă pacienții noștri sunt oameni care au nevoi urgente.

Problemele lor nu se rezolvă prin postări pe Facebook, ci prin soluții concrete.

În continuare, față de opinia publică, de oamenii din Cugir și localitățile învecinate, de pacienții spitalului, suntem datori să facem anumite clarificări, asigurându-i de la început că interesul nostru major este să le oferim acces la servicii medicale de calitate.

În primul rând trebuie menționat că  preocuparea de a atrage personal medical calificat a constituit și constituie o prioritate la nivelul politicii de personal demarată la nivelul spitalului, dovadă fiind faptul că în anul 2023 numeroase posturi de medici au fost scoase la concurs, unele dintre acestea fiind ocupate între timp și mă refer aici la posturile de medic de radiologie și imagistică medicală, epidemiolog și medic de laborator.

Până la începutul acestui an, angajarea de personal în instituțiile publice a fost blocată, cu excepția posturilor unice.

CITEȘTE ȘI: Medicii Spitalului din Cugir rup tăcerea. Suprasolicitare la camera de gardă, exod al doctorilor: ”Așa nu se poate continua”

În tot acest timp, spitalul a continuat campania de recrutare de medici noi, preocupare care se reflectă în anunțurile de scoatere la concurs a posturilor vacante pe site-uri oficiale precum posturi.gov.ro; viata-medicala.ro dar și site-ul și pagina oficială de Facebook  a Spitalului Orășenesc Cugir, preluate ulterior de presa online.

De asemenea, postul de medic neonatolog a fost ocupat prin examen, fiind post unic, încă din luna decembrie a anului trecut, iar în prezent contractul de muncă al acesteia a fost suspendat pentru creștere și îngrijire copil, pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna ianuarie a.c.

Activitatea compartimentului de pediatrie a fost suspendată, având în vedere că singurul medic pediatru angajat în instituție se află (din păcate), din data de 14.03.2023 și până în prezent,  în concediu medical pentru serioase probleme de sănătate.

În tot acest timp, personalul medical mediu și auxiliar – asistente și infirmiere – a fost detașat în cadrul compartimentului de chirurgie generală pentru a deservi acelui sector de activitate cu cea mai mare rată de utilizare a paturilor, respectiv peste 100%, cu mult peste cea a compartimentului din care face parte autorul postărilor de pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Suspiciune de malpraxis într-un caz grav, la secția de ginecologie a Spitalului Cugir. Declarația managerului

Apreciem efortul medicilor implicați în rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal medical superior până la cooptarea unor noi specialiști, în susținerea celor două linii de gardă și vă asigur că vom depune toate eforturile în acest sens.

Cum spuneam la început, lipsa medicilor din unitățile medicale este o realitate a sistemului medical în ansamblu, fiind o problemă pentru majoritatea spitalelor din țară, mai ales pentru cele mici.

Cu toate acestea, în ultimii ani  au fost multe specialități ocupate, care erau vacante de foarte mult timp, specialități cu impact direct asupra diversității serviciilor adresate pacienților. Mă refer aici la specialități precum urologia, medicina de laborator, ortopedia, oftalmologia, radiologia, epidemiologia, endocrinologia, etc.

CITEȘTE ȘI: Ce spune medicul ginecolog din Cugir despre acuzațiile grave care i se aduc. „Am mare încredere în justiția românească”

Sunt convins că odată cu investițiile realizate în ultimii ani la Spitalul Orășenesc Cugir, vom putea asigura și personal calificat pe specialitățile deficitare, fără a avea pretenția de a rezolva problemele sistemului medical în integralitate, dar îmi pun și speranța că o strategie națională în vederea susținerii și dezvoltării resursei umane din spitale ar putea veni în ajutorul nostru”, a declarat într-un comunicat de presă managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Arion Florin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicolae

    joi, 23.03.2023 at 08:47

    1. Da, in timp ce în spitale cică nu se pot face angajari, actuala guvernare a cărui emanat sunteți, a reușit performanța să angajeze 14.000 de „lipitori de afișe” în funcții cheie la: ministere, agenții, într-un cuvânt sinecuri bine plătite ca să înțeleagă tot romanul.
    2. Ca sfat, important este să și ascultați soluțiile (care se pare că nu va plac) domnule Manager, de la cei care vi le dau și nu au interese financiare sau politice. Se pare că le ascultați doar pe cele care vin de la cei care vă susțin, sau de la cei pe care ii slujiți. Asta vă poate costa.
    3. Aveți dreptate când spuneți că locuitorii din Cugir și zonele limitrofe au nevoie de servicii medicale de calitate. Pentru asta sunteți răspunzător, chiar obligat să faceți mult mai mult pentru a atrage medici, asistenți și alt tip de personal. Pentru asta trebuie să-i atrageți, să-i motivați, să-i respectați, dar mai ales să-i LASATI să-și facă meseria pentru care au învățat multi ani și pentru care de multe ori își sacrifică familiile și uneori chiar viața. Asta dacă vreți să mai aveți ce să conduceți. Știu că unora dintre colegii dvs nu le pasă de asta pentru că știu că își găsesc repede loc de muncă datorita „prieteniilor politice”. Sper că nu sunteți unul dintre ei și mai sper să vă treziți cat mai repede și să faceți treabă pentru cugirenii și cei din zonă care așteaptă servicii medicale de calitate.
    Cu prietenie,
    Marius Sepi, Președinte executiv Sindicatul National ” „Forța Legii”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax