Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RER-RETIM: Peste 700 de pubele distribuite în ultimele zile. Unde și cum se colectează ambalajele din PLASTIC și METAL? (P)

Publicat

Asocierea RER Vest-RETIM a preluat de la 01 decembrie 2021 serviciul de colectare și transport al deșeurilor din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe. Iată care este situația la zi a mobilizării: numărul contractelor încheiate, a pubelelor distribuite la case, precum și o regulă a colectării separate.

Contracte semnate și pubele distribuite

Până la data de 02 decembrie 2021 au fost încheiate 14,800 contracte la casele din mediul urban din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, iar până astăzi au fost împărțite 11,213 de pubele.

O regulă de colectare pe zi

Unde depozităm ambalajele din plastic și metal? În mod obligatoriu ambalajele din plastic și metal (PET-uri de la sucuri, apa, pungi si ambalaje din plastic, doze de metal, conserve) se depozitează în containerul galben amplasat stradal în toate zonele de case (urban și rural), respectiv pe platformele de colectare destinate colectării deșeurilor pentru toți cetățenii care locuiesc la blocuri.

Cum trebuie depozitate aceste deșeuri?

Toate ambalajele din plastic trebuie să fie golite de conținut și curate la momentul depozitării pentru a nu contamina restul deșeurilor și pentru că procesul de reciclare să se întâmple. PET-urile trebuie strivite pentru eficientizarea spațiului din container.

Atenție! Nu abandonați ambalajele din plastic sau metal! Plasticul este probabil cea mai folosită materie primă din industria alimentară, drept urmare, este deșeul cu cea mai mare “greutate” atunci când vine vorba de reciclare si ecologie.

Toate informațiile necesare despre tarife, contracte, grafice de colectare le găsiți la următoarele pagini : https://rervest.ro/utile/zona-alba/ sau https://retim.ro/alba

În plus ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 , de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cetatean

    vineri, 03.12.2021 at 08:20

    Cand distribuiti containerele la case? Cu toate ca a trecut mai bine de o luna de la incheierea contractului, nu avem containere!
    De 1 decembrie trebuia sa colectati deseul recilabil, nu a venit nimeni cu toate ca am stran deseul in sacii nostri!
    Pe strazi containere pentru sticla? Doar pe hartie si in articole publicitare!

  2. George

    vineri, 03.12.2021 at 11:34

    Va faceti reclama din banii nostri, dar in realitate nu ridicati gunoiul de doua saptamani la case! Nici in Centru pe strada Primaverii, nici in Cetate pe strazile Cetatii, Crisan. etc.! Trebuie sa mergem cu gunoiul ca hotii sa aruncam la blocuri?! Dupa ce platim atatia bani luna de luna abonamentul!

  3. Ige

    vineri, 03.12.2021 at 11:53

    George, doar din 1 decembrie au început să ridice. Azi suntem în 3 decembrie. Cred că gunoiul vechi trebuia ridicat de Polaris. Programul de ridicare pe străzi/pe zile la RER e altul decât cel pe care îl avea Polarisu. Să nu mai zic că încă mai distribuie la pubele… Și mai e o problemă: lumea încă nu știe ce e aia colectare selectivă. Totul e la grămadă, pe la case ce se mai mișcă, cât de cât, în rest, la blocuri, e jale. Păi cum să ridice containerul galben cu pet-uri când peste ele îi plin de gunoaie menajere, aruncate direct din găleată. Încet încet, poate poate, ne civilizăm și noi. Măcar unii dintre noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax