Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se înfiinţează Complexul de Servicii Socio-Medicale „Maria Beatrice”: Un nou spaţiu de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi din Alba

Publicat

Copiii cu dizabilităţi din Alba şi familiile acestora vor avea la dispoziţie, în curând, un nou centru dotat cu aparaturi moderne şi personal specializat pentru tratamentele recuperatorii de care aceştia au nevoie. Este vorba despre Complexul de Servicii Socio-Medicale „Maria Beatrice”, care va aduce un plus de calitate serviciilor de asistenţă socială şi medicale din oraşul nostru.

Consilierii locali au aprobat, vineri, înfiinţarea centrului, ce reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei non-guvernamentale „Maria Beatrice”. Acesta va avea sediul pe strada Lalelelor, nr. 60, la demisolul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Serviciul socio-medical va fi amenajat pe o suprafaţă de 509 metri pătraţi, compartimentată în 10 încăperi, două holuri şi două băi dotate cu toate utilităţile. Pentru amenajarea spaţiului, Asociaţia va asigura cheltuielile de amenajare, igienizare şi dotare cu echipamente medicale şi mobilier, iar valoarea estimată a acestor investiţii se ridică la suma de 87.000 de lei. Contractul de asociere cu Consiliul Local s-a încheiat pe o perioadă de 10 ani.

Complexul de Servicii „Maria Beatrice” va avea trei compartimente funcţionale:

Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Prietenii Mariei Beatrice”, care va asigura servicii sociale de găzduire şi îngrijire, recuperare fizică, în regim de zi pentru 25 de copii cu dizabilităţi neuromotorii, osteoarticulare şi musculare, temporare sau permanente din municipiul Alba Iulia şi zona de dezvoltare AIDA.

Centrul ambulatoriu de recuperare pentru persoane adulte cu handicap care va asigura servicii de recuperare pentru persoane adulte cu handicap, din municipiul Alba Iulia şi judeţul Alba.

Centrul de consiliere pentru copii cu dizabilităţi şi părinţi, care va asigura: servicii de informare, consiliere şi consult medical în cadrul unor programe de prevenţie şi depistare precoce a factorilor de risc în declanşarea afecţiunilor neuromotorii şi osteoarticulare de copii şi tineri, programe de educaţie pentru sănătate pentru familii ale copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi,precum şi grupuri de suport pentru familii care îngrijesc copii cu dizabilităţi.

Pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare a centrului au fost luate în considerare, ca posibile surse, bugetul Consiliului Local, bugetul Consiliului Judeţean, bugetul CJAS pentru serviciile medicale de recuperare decontate în baza contractului de servicii, contribuţii ale părinţilor, donaţii şi sponsorizări.

Unul dintre obiectivele Asociaţiei este acela de a deveni furnizor de servicii medicale de recuperare, pentru a încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi dezvoltarea de activităţi de economie socială pentru unităţi protejate.

Sursa Foto: centrupilotalba.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionut

    luni, 11.06.2012 at 21:19

    buna seara sant secretarul unei asociati umanitare din deva copii toiagul batranetii si avem un caz din abrud judetul alba iulia near interesa daca se poate ajuta acest copil la centrul dumneavoastra as dori un raspuns nr de tel 0734416911 sau 0729737117 CU RESPECT BALAN ION

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax