Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii din România, PĂCĂLIȚI de firmele de asigurări. Plătesc cu până la 50% în plus pentru polița RCA

Publicat

asigurari auto Șoferii plătesc cu până la 50% în plus pentru poliţa RCA, fiind păcăliţi de brokeri sau de firmele de asigurare, a constatat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

O cercetare realizată de Departamentul pentru protecția consumatorilor din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) arată că șoferii care cumpără RCA nu sunt analizați conform sistemului bonus/malus, deși acesta este obligatoriu prin lege.

Şoferii plătesc cu până la 50% în plus pentru polița RCA din cauza faptului că nu le este aplicat corect sistemul bonus/malus.

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a reușit să determine cu exactitate dacă vinovați pentru inducerea în eroarea a clienților sunt firmele de asigurare sau brokerii, care au acces la baza de date a asigurătorului.

Aplicat de la 1 ianuarie 2010, sistemul bonus/malus presupune ca acei șoferi care nu au daune la activ să beneficieze de o reducere a prețului pentru polița obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). De asemenea, clienții care au înregistrat daune în ultimii ani vor plăti mai mult decât prețul de bază al asigurării.
Cercetarea ASF a mai descoperit că, în ciuda faptului că legea impune ca prima pentru o poliță RCA emisă de o anumită companie să fie aceeași, indiferent de intermediar, brokerii practică prețuri diferite.

Documentul mai arată că prețurile practicate de asigurătorii cu cele mai reduse prețuri din România au crescut și cu 34% față de martie 2015.
Cele mai active companii pe piața RCA sunt Euroins, Carpatica Asig și City Insurance, primele două aflate sub un plan de redresare financiară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. copy-paste

    luni, 30.11.2015 at 21:31

    Draga redactie,pacalim brokerii clientii ca eu nu am inteles?!ala i pretul stabilit de asiguratori cu acordul ASF, iar clasa de bonus/malus ti o da automat programul. Am uitat pe langa faptul ca clientii mai cer si bucatica de comision sigur nu anunta ca masina vanduta a avut daune si doresc sa apara pe noua polita.asa ca redactia Alba24 ar trebui sa se mai documenteze inainte de publicare a unui articol.problema este la ASF in curte

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax