Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE STS: Platforma pentru programări la vaccinare anti-COVID, indisponibilă luni dimineața, din cauza unor probleme tehnice

Publicat

Platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a fost disponibilă, luni dimineața, în urma unor probleme tehnice, a informat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

UPDATE, ora 13.14: STS – este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică. Această situație nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei.

UPDATE, ora 10.40: „Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiştii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări. Aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare”, precizează STS.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat pentru AGERPRES că luni dimineaţă, când platforma pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a funcţionat, datele au fost introduse manual.

Potrivit ei, până la ora 10,00, în centrul de la Institut era programate 80 de persoane, existând probleme şi cu duble programări: în sistemul informatic şi la telefon.

Știrea inițială

STS a precizat că, în urma analizei tehnice, s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări (RENV) furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

Managerul Institutului Marius Nasta din București, dr. Beatrice Mahler, a explicat la Digi24, că în centrul de aici numărul de programări este dublu față de normal, pentru că sunt programările din platformă care au fost dublate de cele făcute prin call center.

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă”, afirmă STS.

Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a platformei lucrează în prezent astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

STS precizează că va reveni cu informaţii de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax