Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUBIECTELE la Evalularea Națională la clasa a IV-a: 20 de exerciții, de la calcule simple la probleme de aritmetică și un exercițiu de șah

Publicat

Elevii de clasa a IV-a care au susţinut, joi, Evaluarea Naţională, proba la matematică, au avut de rezolvat două versiuni de teste, pe rânduri. Subiectele au respectat structura modelelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Subiectul la matematică a fost compus din 20 de puncte și a conținut calcule simple, probleme de aritmetică sau de logică, dar și un exercițiu de șah.

Vedeți aici subiectele la Matematică:

Subiect Matematică 1

Subiect Matematică 2

3.127 de elevi de clasa a IV-a din judeţul Alba au susţinut joi evaluarea naţională. Dintre aceştia, 2.975 de elevi sunt din clasele cu predare în limba română, 117 din sistemul de învăţământ în limba maghiară şi 35 de la germană.

Subiectele au fost elaborate la nivel naţional şi transmise, joi dimineaţa, centrelor de preluare teste din judeţ, de unde fiecare şcoală le-a preluat.

Citește și EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014: Modele de teste pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, publicate de Ministerul Educației

Citește și SUBIECTELE la Evaluarea Națională la clasa a IV-a: Texte despre lebede și creioane colorate. Grade de dificultate diferite pentru teste

Și elevii claselor a II-a şi a VI-a vor fi evaluaţi anul acesta, tot în premieră. Rezultatele obţinute nu sunt trecute în catalog.

Din judeţul Alba, sunt 3.301 de elevi de clasa a II-a care vor susţine testările, din care 3.152 din clasele cu predare în limba română, 97 de la maghiară şi 52 de la germană.

Din clasele a VI-a, în judeţul Alba sunt 3.142 de elevi, respectiv 3.038 din sistemul de învăţământ în limba română, 87 maghiară, respectiv 18 germană.

„Aceste evaluări nu sunt o invenţie de acum, ci sunt prevăzute în Legea educaţiei din 2011. Se doreşte doar verificarea pregătirii elevilor şi familiarizarea lor cu examenele, după ce în anul şcolar 2012-2013 s-au făcut pilotări ale acestor evaluări”, a explicat, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Notele la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a, în schimb, contează la media pentru admiterea în liceu.

Calendarul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:

28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba română

29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematică

30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba maternă

2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba română

3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba maternă

4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematică

5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limbă şi comunicare

6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax