Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sume record intrate în buzunarele hotelierilor, datorită voucherelor de vacanță pentru bugetari. Ce venituri au generat

turism ghid

Publicat

Valoarea voucherelor de vacanţă acordate angajaţilor a atins nivelul record de 125 de milioane de euro, în această vară, anunță guvernul. O situaţie de-a dreptul salvatoare pentru o industrie a turismului care nu s-a bucurat de vreme bună la început de sezon, dar o nouă măsură acare adâncește clivajul dintre sectorul de stat și cel privat.

În 2015, nivelul încasărilor cu vouchere de vacanță a fost de circa zece milioane de euro, aceste bonusuri fiind acordate doar de unii angajatori privați. Organizațiile patronale din turism estimau în urmă cu trei ani că acordarea în masă a voucherelor (atât în mediul privat, cât și în sectorul de stat) va aduce industriei circa 500 de mili­oane de euro.

Începând de anul trecut, odată cu acordarea voucherelor către bu­getari, tu­ris­mul local se așteaptă la o injec­ție de peste 380 de milioane de euro anul acesta.

Vaucerele acordate angajaților din sectorul bugetar, adâncesc clivajul veniturilor dintre angajații la stat și cei din mediul privat, unde oricum, diferențele salariale sunt de aproximativ 60% în favoarea bugetarilor.

Totuși, impactul asupra sectorului turistic local este semnificativ, chiar dacă banii respectivi au intrat direct în conturile hotelierilor, în loc să meargă într-o infrastructură mai bună sau în investiții bazate pe proiecte de dezvoltare sau dotare a unităților de cazare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate