Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei tineri din Alba Iulia, cercetați de polițiști pentru furt calificat. Au sustras scule, cabluri electrice și alte bunuri, din imobile situate în cartierul Oarda

Publicat

furt casaTrei tineri din Alba Iulia, dintre care doi minori, sunt cercetați de polițiști pentru furt calificat. Aceștia au pătruns într-o casă aflată în construcţie şi într-o cabană, situate în cartierul Oarda al municipiului Alba Iulia şi au sustras mai multe scule, cabluri electrice şi alte bunuri a căror valoare totală a fost estimată la suma de 2.500 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au identificat 3 tineri din municipiu, ca persoane bănuite de comiterea a două furturi prin care au cauzat un prejudiciu de 2.500 de lei.

La data de 1 noiembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe G.A.G., de 22 de ani şi pe doi minori de 14 şi 16 ani, toţi din municipiul Alba Iulia, ca persoane bănuite de comiterea a două furturi, fapte în legătură cu care poliţia a fost sesizată în 26 septembrie respectiv 20 octombrie.

Cei trei tineri au pătruns într-o casă aflată în construcţie şi într-o cabană, situate în cartierul Oarda al municipiului Alba Iulia şi au sustras mai multe scule, cabluri electrice şi alte bunuri a căror valoare totală a fost estimată la suma de 2.500 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de cei trei tineri, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt de acest gen, Poliţia vă recomandă:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia proprietarilor de case de vacanţă sau case aflate în construcţie că acestea pot deveni ţinta hoţilor dacă nu sunt protejate în mod corespunzător împotriva efracţiei, respectiv, împotriva furturilor de materiale de construcţii şi recomandă celor ce deţin astfel de proprietăţi următoarele:

– Montaţi sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor, iar acolo unde este cazul, montaţi chiar şi grilaje metalice. Sistemele de alarmă pot fi de asemenea eficiente dacă locuinţa de vacanţă se află în apropierea altor imobile locuite;

– Nu depozitaţi bunuri de valoare, materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spaţii care nu prezintă siguranţă, mai ales dacă acestea se află în zone izolate.

– Verificaţi în week-end sau în zilele când nu se lucrează, locul de depozitare a materialelor de construcţii şi uneltelor destinate acestor activităţi;

– Indiferent unde se află casa de vacanţă, în perioada în care nu locuiţi acolo, creaţi posibilitatea verificării sau supravegherii acesteia de către o persoană de încredere, din apropierea proprietăţii dumneavoastră. Solicitaţi acestei persoane discreţie în privinţa perioadelor în care vă vizitaţi proprietatea; mulţi infractori specializaţi în furturi din locuinţe culeg mai întâi informaţii despre programul proprietarilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax