Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tudorel Toader declanşează procedura de evaluare a activităţii procurorului general, Augustin Lazăr

Publicat

lazar

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

„Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casațieși Justiție! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.

Zilele acestea aflăm că în realitate a fost „desecretizat” un protocol „abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, „La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr…..din 04.02.2009”. Folosirea sintagmei „se abrogă”, arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative. Rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile„, a anunțat ministrul Justiției sâmbătă dimineața într-un mesaj postat pe Facebook.

În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, în luna februarie a acestui an ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. În 15 august, după demararea anchetei cu privire la acţiunea în forţă a jandarmilor de la protestul diasporei, procurorul general Augustin Lazăr transmitea un mesaj de încredere în procurorii care instrumentează acest dosar, subliniind că le asigură resursele necesare pentru soluţionarea dosarului în timp rezonabil. Lazăr mai asigura cetăţenii că s-au luat măsuri ca ancheta să fie una imparţială. „Au procuror general care ne asigură că această anchetă va fi, cred că a zis obiectivă. Nu aveam nevoie de aceste asigurări pentru că toate anchetele trebuie să fie obiective”, a răspuns Tudorel Toader la mesajul procurorului general.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax