Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Sibiu a dat în Portugalia două spargeri ca în filme și a furat peste 50.000 de euro. Proces la Curtea de Apel Alba

Publicat

hoti

Un tânăr din Sibiu, în perioada în care a trăit în Portugalia, a fost protagonistul unor spargeri demne de filmele de la Hollywood.

În urma unui furt, alături de alte persoane a luat dintr-un seif peste 50.000 de euro. 

Faptele s-au întâmplat între anii 2012- 2013, dar tânăru, L.V.Cătălin, a fost condamnat de autoritățile portugheze abia în anul 2019, la 5 ani și două luni de închisoare cu executare. 

Între timp bărbatul a revenit în Sibiu, dar la sfârșitul anului 2019, pe numele său a fost emis un mandat european de arestare, care a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. 

Au spart un seif al unei săli de jocuri de noroc, situată în Ava João Crisóstomo din Lisabona

Potrivit documentelor din mandatul european de arestare, tânărul din Sibiu, în 17 august 2012, alături de alte persoane a spart o sală de jocuri. 

Aceștia au tăiat conducta de aer condiționat de pe terasa localului, care dădea acces în interiorul sălii de jocuri printr-un tavan fals. 

În tavanul fals au făcut o gaură, prin care au intrat în local. În interiorul localului au spart ușa de la birou și s-au dus direct la seif. 

Bărbații au tăiat și ușa seifului din care au reușit să fure 56.495,48 €. Ustensilele pe care le-au folosit la spargere le-au lasat într-un rucsac  pe tavanul fals de lângă conductele de aer condiționat. fiind găsite mai târziu de anchetatori. 

Au spart un magazin, dar planul nu a mers așa cum s-au așteptat

Alături de o persoană care a rămas neindetificată, au urcat pe un acoperișul unui magazin, iar de acolo au ajuns în parcarea unității și din parcare într-un depozit.

În depozit au găurit peretele magazinului și au ajuns în interior, în baie. 

Ajunși în interior au mai spart un perete și au reușit să intre în camera unde erau amplasate mai multe seifuri, însă nu au reușit să își ducă planul la sfârșit și au ieșit din magazin doar cu 9 sticle de băutură care valorau 187,46 €.

La sfârșitul anului 2019, tânărul a fost arestat preventiv, în baza mandatului european de arestare, emis de autoritățile din Portugalia. De atunci, dosarul a fost judecat  de magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Tânărul și-a recunoscut faptele dar a refuzat să fie predat autorităților portugheze pentru ispășirea pedepsei. 

În data de 5 februarie 2020, magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au hotărât că tânărul va executa pedeapsa în România și nu în Portugalia și în acest sens au respins cererea portughezilor de predare a inculpatului. 

De asemenea, instanța l-a mai obligat pe acesta să plătească 1.300,50 Euro, cu titlul de daune față de unul dintre păgubiți. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax