Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val de aer tropical peste România: Ultimele zile din martie vor aduce temperaturi de până la 29 de grade. Când a fost și mai cald

Publicat

Val de aer tropical peste România: Ultimele zile ale lunii martie vor aduce temperaturi de până la 29 de grade. 

Sâmbătă și duminică va fi un weekend de vară în aproape toată țara. Temperaturile ajung sâmbătă la 27 de grade în Transilvania (inclusiv la Alba Iulia) și la 28 de grade duminică.

Tendința de creștere a temperaturilor se păstrează și la începutul săptămânii viitoare: 30 de grade se vor înregistra luni la Calafat.

Diferența va fi mică față de restul țării, unde luni vom avea 28-29 de grade Celsius.

Când a fost și mai cald

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, temperatura maximă absolută a lunii martie în România a fost consemnată la Odobeşti, în 30 martie 1952. Termometrele au indicat atunci 32,8 grade Celsius

De altfel, sfârşitul lunii martie 1952 a fost foarte cald, în aceeaşi zi de 30 martie, înregistrându-se maxime absolute pe ţară de peste 25 de grade Celsius (31,2 grade la Medgidia; 30,6 grade la Sibiu; 30,5 grade la Griviţa; 30,4 grade la Constanţa; 30,1 grade la Cernavodă şi 29,9 grade Celsius la Focşani şi Boiţa)”, potrivit ANM.

Val de aer tropical peste România: 2024 ar putea fi cel mai călduros an din istorie

Anul 2024 ar putea depăși recordurile de căldură, în condițiile în care deja 2023 a fost declarat cel mai cpldurăs înregistrat vreodată.

Anunțul a fost făcut de oamenii de ştiinţă de la Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din Statele Unite.

Anul 2024 ar putea depăși recordurile de căldură. Veștile îngrijorătoare date de specialiștii meteo la nivel global

În analiza anuală a climei la nivel global, NOAA a confirmat concluziile oamenilor de ştiinţă din Uniunea Europeană, potrivit cărora

  • anul 2023 a fost cel mai călduros de la începutul înregistrărilor, în 1850
  • cu 1,35 grade Celsius peste media din perioada preindustrială.

Cantitatea de căldură stocată în straturile superioare ale oceanelor a atins, de asemenea, un nivel record anul trecut, a precizat NOAA.

Raportul anual al Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) privind temperaturile globale – care compilează mai multe baze de date recunoscute – a confirmat vineri că 2023 a fost „de departe” cel mai călduros an înregistrat vreodată, conform AFP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax