Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești bune pentru absolvenții universităților autorizate provizoriu sau în lichidare. Cum vor putea susține examenul de licență

Publicat

examen

Absolvenții instituțiilor de învățământ superior acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu intrate în lichidare vor putea susține examenul de licență la alte universități acreditate, potrivit unui proiect de act normativ pus recent în dezbatere de către Ministerul Educației.

Proiectul vizează modificarea legislației privind desfășurarea examenelor de licență și disertație. Potrivit acestuia, absolvenții facultăților autorizate provizoriu sau acreditate din cadrul universităților acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu intrate în proces de lichidare vor putea susține examenul de licență sau de diplomă la alte instituții de învățământ superior acreditate, scrie avocatnet.ro.

Astfel, absolvenții universităților intrate în lichidare ce n-au susținut sau nu au promovat examenele de finalizare a studiilor pot susține examenul de licență la altă instituție de învățământ superior, dar doar dacă aceasta are acreditată o facultate ca cea finalizată de cel interesat.

În prezent, instituțiile de învățământ superior acreditate și intrate în lichidare pot organiza examene de finalizare a studiilor pentru absolvenții proprii până la finalizarea studiilor ultimei promoții înmatriculate înainte de intrarea în lichidare.

În prezent, absolvenții facultăților lichidate, care nu mai funcționează la nivel național, pot susține examenul de licență la alte instituții de învățământ superior acreditate.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax