Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Documentarul ”Transalpina-Drumul Regilor”, proiectat duminică la Șugag. O călătorie pe un drum de poveste

Publicat

drumul regilor

Filmul care a deschis ediția aniversară Astra Film Festival 2018, „Transalpina – Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala, va fi prezentat, duminică, 16 decembrie, și în județul Alba. Mai exact, la Șugag, acolo unde de fapt începe Transalpina. Este un film care prezintă fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile, povești care trec dincolo de fapte și date istorice, evocând spiritul Munților Sebeșului, așa cum altădată i-au cunoscut Ionel Pop sau Mihail Sadoveanu.

Filmul propune o călătorie pe drumul de o frumusețe care îți taie respirația, de care și-au legat numele mai mulți regi, pierdut și redescoperit de multe ori de-a lungul vremii.

Pe drumul șerpuit printre creste și văi de la Novaci la Săliște, Transalpina trece prin Șugag, una dintre localitățile în care acum mai bine de 80 de ani ajungea regele Carol al II-lea pentru a inaugura șoseaua care traversează Carpații și unește românii de o parte și de alta a munților.

Șugag are o nouă viață datorită Transalpinei: odată cu redeschiderea pentru public a drumului simbol, frumoasa vale de la poalele Munţilor Şureanu a devenit una dintre cele mai vizitate zone panoramice de pe traseul spectaculoasei șosele și a adus mii de turiști în localitate. Ca o arteră vitală, șoseaua a readus astfel la viață localitățile prin care trece, după mulți ani în care ruta a fost închisă.

”După proiecțiile „Transalpina – Drumul Regilor” de la Sibiu, Novaci și Săliște, dedicate Centenarului, filmul-eveniment ajunge în la Șugag. Vă invităm să sărbătorim împreună 100 de ani de existență a României întregite printr-o vizionare la Căminul Cultural, să aflăm istoria, legendele și poveștile Șugagului” spun cei de la Astra Film Sibiu, într-o invitație adresată publicului din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax