Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: ”Fasolea Centenarului”, mâncarea care s-a servit la masa populară de la Alba Iulia. Rețeta

Publicat

fasole

O ”armată” de bucătari a gătit peste 3.000 de kilograme de fasole cu cârnați în Alba Iulia, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. După o zi întreagă de evenimente, cântece și dansuri populare, oamenii prezenți la Capitala Marii Uniri au degustat tradiționala fasole cu cârnați în garnizoana militară din Cetatea Alba Carolina.

În timp ce în militarii se pregăteau de parada de 1 Decembrie, în garnizoana din Cetatea Alba Carolina o armată de bucătari găteau de zori faimoasa fasole cu cârnați.

Pe lângă ingredientele de bază, fasole, ciolan și cârnați, bucătarii care au gătit cele peste 3 tone de mâncare au declarat câ în primul rând este nevoie de dăruire și mult lucru.

Peste 5 ore au gătit bucătarii asociației Culturale Euro Est Alternativ mâncarea ce îi aștepta pe românii prezenți la Alba Iulia.

Din bucătăria de campanie nu au lipsit nici micile incidente ce fac parte din viața oricărui bucătar, degete tăiate și ochi înlăcrimați de la tocatul cepei.

Ingredientele folosite au fost ciolan afumat, slănină, ceapă, ardei, usturoi, verdeață și ca decor, ardei gras și ardei iute.

Au folosit 500 de kilograme de ceapă, ardei roșu 300 de kilograme, 10 kilograme de sare, 150 de litri de ulei, slănină 500 de kilograme, ciolan afumat 500 de kile și 3 tone de fasole.

Bucătarii prezenți la eveniment au declarat că nu poți celebra Ziua Națională a României fără o porție de fasole cu cârnați și un pahar bun de vin fiert.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax