Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Video: Sclavie în Germania. Muncitor din Alba, obligat să doarmă trei săptămâni pe o bancă pentru că și-a cerut contractul

Publicat

Un bărbat de langă Alba Iulia este personajul unui nou caz de sclavie în Germania. A fost obligat să doarmă pe o bancă  într-o pădure din apropiere de Frankfurt, aproape trei săptămâni, și asta pentru că i-a cerut angajatorului său contractul de muncă.

Acesta nu este un caz singular. Firma ţine captivi peste o sută de români care trăiesc de pe o zi pe alta.

Îmbrăcat într-o pereche de blugi şi acoperit până-n cap cu o jachetă roşie, bărbatul a dormit 3 săptămâni pe o bancă din oraşul Offenbach. Acesta a ajuns în Germania după ce i s-a promis un salariu de 1.600 de euro lunar şi cazare gratuită. După o lună de muncă, angajatorul a refuzat să îl plătească, iar în clipa în care a îndrăznit să-şi ceară contractul de muncă, a fost alungat. Un alt român i-a sărit în ajutor.

Bărbatul a reuşit, în cele din urmă, să ajungă în ţară. Cazul lui nu este însă singular. Firma, deţinută de un cetăţean de origine turcă, ar promite la început un trai decent, dar oamenii care ajung acolo realizează repede că au fost, de fapt, înşelaţi.

Li se dă în fiecare weekend, sâmbăta de obicei, câte 30, 50 de euro, ca să aibă de mâncare dar ca să nu-şi poată permită un drum spre România. Un drum spre România este de la 50 de euro în sus.

În total aproape, peste 100 de români lucrează pentru firma deţinută de cetăţeanul turc. Dorm câte 4 oameni într-o cameră şi plătesc 250 de euro pentru un pat. Chiar şi aşa, mulţi refuză să plece, pentru că speră că îşi vor primi cândva salariul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lili

    duminică, 07.10.2018 at 17:53

    Asta vor occidentalii : sa pleci din România si sa lucrez gratis pt ei . Asta vrea opoziția ? Păcat !

  2. Marcel

    duminică, 07.10.2018 at 21:52

    Poate verifica cineva si aicea -> Gustav-Adolf-Straße 128, 13086 Berlin, Germania

    Se lucreaza la negru la rigips si tot sclavie e si alcool !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax