Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Transport ilegal cu 500 litri de vin, oprit de Poliție la Vințu de Jos. Unde erau ascunse pet-urile cu băutură

Publicat

Peste 500 de litri de vin transportat fără documente vamale a fost confiscat la Vințu de Jos, de polițiștii și inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Braşov, în urma unui control în trafic. Vinul, îmbuteliat în pet-uri, provenea din Republica Moldova și urma să ajungă în Irlanda.

Potrivit IPJ Alba, marți 28 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în timp ce acționau împreună cu inspectori ai Direcției Regionale Vamale Brașov – Biroul Echipe Mobile, pentru prevenirea și combaterea faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală, au depistat, pe raza comunei Vințu de Jos, un autovehicul destinat transportului de marfă, condus de un bărbat de 45 de ani, din Republica Moldova.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mărfii transportate, s-a constat că, în cutii de carton, sub pungi cu pufuleți, erau ascunse pet-uri cu vin, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

În urma cercetărilor a rezultat că 527 de litri de vin proveneau din Chișinău și urmau să ajungă în Irlanda.

Față de conducătorul auto, inspectorii vamali au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile   Regulamentului UE 952/2013, coroborat cu prevederile art. 653 din Regulamentul Vamal, iar întreaga cantitate de băuturi alcoolice a fost  confiscată.

Acțiunile de control vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax