Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un crescător de animale din Alba cheamă Uniunea Europeană în instanță, din cauza schimbărilor climatice

Publicat

Un crescător de animale din Alba alături de alte familii din mai multe țări cheamă Uniunea Europeană în instanță acuzând-o că îi ruinează afacerea. Vlad Petru din Călene (Cugir) spune că instituțiile europene ar trebui să facă mai multe pentru oamenii care suferă din cauza schimbărilor climatice. Acțiunea inițiată la Tribunalul de pe lângă Curtea Europeană de Justiție a fost admisă, iar Parlamentul European și Consiliul European trebuie să își formuleze opinia în apărarea acuzei că ignoră schimbările climatice și efectele lor asupra comunităților fragile. 

Vlad Petrică, alături de alte familii din Europa și din afara ei, ale căror mijloace de trai sunt și vor fi expuse riscului ca urmare a impactului schimbărilor climatice, au reclamat Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene la Curtea Europeană de Justiție pentru că permit un nivel ridicat de emisii până în 2030 și că eșuează în a-și proteja cetățenii menținând o țintă inadecvată de reducere a emisiilor pentru anul 2030.

Plângerea adresată Curții Europene de Justiție afirmă că obiectivul actual al UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2030 față de nivelurile din 1990 este insuficient în ceea ce privește necesitatea reală de a preveni schimbările climatice periculoase și nu suficient pentru a proteja drepturile fundamentale de viață, sănătate, ocupație și proprietate.

Aceste familii sunt reprezentate de o gamă largă de ONG-uri, avocați și oameni de știință care cred cu fermitate că UE poate și trebuie să fie mai ambițioasă în ceea ce privește obiectivul său privind schimbările climatice din 2030.

„Am auzit de schimbări climatice, dar din iarnă în vară direct, din vară în iarnă. Nu e apă pentru recolte, nu e apă pentru animale. Trebuie să ne schimbăm zona, să mergem unde găsim apă. De zece ani, an de an la rând, trebuie să plecăm cu animalele la altitudini mai mari, din cauza căldurii, de la 600 de metri până la 1.400 de metri. În luna aprilie a nins, iar acum (n.r. în luna mai) crapă pământul de secetă, nu mai are apă. (…) Schimbările climatice sunt o problemă de dreptate care trebuie rezolvată. Să ni se facă dreptate nouă țăranilor și la toată lumea. Noi nu am poluat aerul. Să facă dreptate de acolo de unde a plecat <virusul> de plouare”, spune Vlad Petru.

„M-am născut țăran și țăran mor. Aș dori ca și copiii mei să aibe un viitor aici, pe pământul strămoșesc, să nu mai plece în țări străine să muncească”, mai spune Vlad Petru.

Organizația din România care susține cauza ce va fi pornită la Curtea Europeană de Justiție este 2Celsius.

Foto: Facebook (2celsius.net)

sursa: 2celsius.net

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax