Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte, până în 24 mai. Cât de mult scad temperaturile și zilele cu ploi. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vor fi variații mari de temperatură, media fiind de 20-24 de grade Celsius. Sunt anunțate ploi sau furtuni în jurul datelor de 12, 14 și 17 mai.

Vremea se răcește de marți, 12 mai. De la maxime de 28-30 de grade, temperaturile scad la 19-20 de grade și sunt anunțate averse sau furtuni. Apoi se va încălzi din nou până la 26-27 de grade. Săptămâna viitoare însă va fi din nou mai răcoros (17-20 de grade) și vor fi câteva zile cu averse (22-23 mai).

În Transilvania, pe parcursul întregului interval, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, media valorilor termice va fi apropiată de normalul acestei perioade, cu unele zile mai răcoroase în special în nordul regiunii, dar şi cu temperaturi peste cele obişnuite în sud şi vest.

Valorile diurne vor fi de 20-24 de grade, mediat regional, chiar mai ridicate în jurul datelor de 14 şi 16 mai. Valori în jurul celor climatologic specifice va avea şi temperatura minimă, cu 7-10 grade mediat regional, mai scăzute în dimineaţa de 13 mai, în medie 4-7 grade.

Probabilitatea de ploi locale – în general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică – va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă, dar în special în 12, 14 şi 17 mai.

La munte, zilele cu vreme caldă când temperaturile diurne vor fi în medie de 14-18 grade vor alterna cu zile mai răcoroase caracterizate de valori într-un ecart mediu de 10-13 grade.

Aceleaşi oscilaţii vor avea şi temperaturile minime, dar în marea lor majoritate se vor situa între 4 şi 8 grade, valori mai mici, în medie de 2-3 grade, chiar uşor negative în masivele cele mai înalte urmând a se înregistra în dimineaţa de 13 mai.

Probabilitatea pentru ploi – în general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică – va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă, dar în special în 12 şi 14 mai, când vor fi local şi cantităţi de apă mai însemnate şi din nou după data de 17 mai.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax