Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Whatsapp nu va mai funcționa pe anumite telefoane, din octombrie. LISTA: vor fi afectate dispozitive iPhone, Samsung, LG, Huawei

Publicat

schimbari la whatsapp

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite tipuri de telefoane, din luna 24 octombrie 2023. Din pricina ajustărilor repetate făcute de Meta, aplicația nu va mai fi funcțională pe telefoane cu sistem de operare mai vechi.

Astfel, începând cu luna octombrie, WhatsApp va fi incompatibil cu diverse modele de dispozitive. Meta face ca cele mai vechi telefoane mobile să scoase din lista dispozitivelor utilizate la fiecare doi ani . Iar acea revizuire este pe cale să aibă loc. Din octombrie, minimul pentru a putea folosi WhatsApp va fi Android 5.0 Lollipop.

Whatsapp spune adio telefoanelor cu Android 4.0

Compania confirmă pe pagina de ajutor că telefoanele Android mai vechi nu vor mai putea folosi aplicația .

„Începând cu 24 octombrie 2023, vor fi acceptate numai dispozitivele cu sistem de operare Android 5.0 și versiuni ulterioare”, este anunțul oficial făcut de companie, conform crast.net. Vesiunile Android 4.1 și anterioare nu vor mai funcționa cu Whatsapp.

Pentru a verifica dacă ai un telefon cu sistem de operare prea „învechit” pentru WhatsApp trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Intră în meniul de setări și caută rubrica „Informații despre telefon”.

Caută apoi meniul software și accesează-l. Uită-te după „Versiunea Android”, iar dacă acesta este mai mare sau egal cu 5.0, atunci dispozitivul va suporta în continuare aplicația WhatsApp.

WhatsApp încetează să funcționeze pe unele Android din 24 octombrie, numărul dispozitivelor afectate este de fapt mic și ar echivala cu aproximativ 58 de milioane de telefoane mobile și tablete . Datele sunt întotdeauna estimate.

Pentru a ști dacă Android-ul dvs. va deveni învechit pentru a utiliza WhatsApp, efectuați următorul proces:

  • Accesați setările Android și găsiți „Informații despre telefon”.
  • Găsiți meniul software și accesați-l.
  • Uită-te la „Versiunea Android”. Dacă aveți un scor mai mare sau egal cu 5,0, veți putea continua să utilizați WhatsApp din 24 octombrie.

Ce modele nu vor mai putea rula aplicația

Anunțul îi afectează și pe posesorii de iPhone. Căci, conform informațiile, din luna octombrie, WhatsApp nu va mai funcționa pe modelele care au sistemul de operare IOS 12 sau o versiune mai veche de atât al acesteia. Pe listă se regăsesc: Phone SE, iPhone 6s și Phone 6s Plus.

De asemnea, nici cei care au Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy S3 mini sau Samsung Galaxy Trend II nu vor mai putea folosi aplicația în viitorul apropiat.

Când vine vorba despre LG, modelele care devin incompatibile cu WhatsApp sunt: LG Optimus F7, LG Optimus L3 II Dual, LG Optimus F5, LG Optimus L5 II, LG Optimus L5 II Dual, LG Optimus L3 II, LG Optimus L7 II Dual, LG Optimus L7 II,  LG Optimus F6.

La acestea se adaugă: LG embarks, LG Optimus L4 II Dual, LG Optimus F3, LG Optimus L4 II LG Optimus L2 II și LG Optimus F3Q.

Iar în cazul Huawei, aplicația nu va mai fi disponibilă pentru Huawei Ascend G74, Huawei Ascend Mate și Huawei Assign DZ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax