Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Târgul Grădinarului” s-a deschis la Alba Mall. Expoziţie cu vânzare de plante, mobilier, accesorii pentru spaţii verzi şi consiliere pentru fermieri

Publicat

YouTube video

Horticultorii sau cei care sunt pasionați de amenajarea grădinilor vor avea de unde să aleagă cele mai interesante plante și ornamente pentru a-și înfrumuseța curtea şi terenurile. Cea de-a V-a ediție a „Târgului Grădinarului” și-a deschis vineri porțile la centrul comercial Alba Mall. Evenimentul se desfășoară în perioada 15-17 martie, între orele 10.00 și 19.00.

„Târgul Grădinarului” este dedicat horticultorilor, producătorilor şi distribuitorilor de produse necesare amenajării şi întreţinerii grădinilor şi parcurilor, precum şi publicului larg interesat de achiziţionarea acestora. La deschiderea evenimentului au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Alba – președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședinții Florin Roman și Alin Cucui.

„Bun venit la târgul nostru, suntem la cea de-a cincea ediție, au trecut cinci ani frumoși, în fiecare primăvară ne întâlnim la un eveniment pe care sunt sigur că îl așteaptă și cei care doresc să își înfrumusețeze curțile, grădinile și de ce nu și balcoanele.” a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

În cadrul târgului vor fi expuse o gamă largă de produse pentru grădinărit, precum seminţe, răsaduri, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali, plante decorative, produse fitosanitare, mobilier şi accesorii pentru grădini, unelte şi echipamente pentru întreţinerea grădinilor şi a spaţiilor verzi, instalaţii de irigat, perdele de ceaţă etc.

Unul dintre cele mai interesante obiecte decorative din cadrul târgului este un pat din fier forjat acoperit cu iarbă, care a fost vândut în mai puțin de câteva minute de la deschiderea târgului la prețul de 3.000 de lei.

Albaiulienii mai pot achiziționa sapă pentru cartofi la prețul de 725 de lei, plug reversibil la 1.343 de lei, masă cu scaune pentru grădină la 849 lei, lămpi solare cu 5,49 de lei sau 4,49 de lei, dar și foarte multe plante ca care prețurile diferă în funcție de specie și de mărime.

Pe lângă decorațiunile sau uneltele pe care le pot cumpăra, albaiulienii au parte în acest an de un program foarte bogat, printre care „Doctorul plantelor”, care este la dispoziția oamenilor care doresc să se consulte cu privire la bolile plantelor, tratamente şi recomandări pentru îngrijirea acestora. „Atelier de pictură Ebru”, arta turcă a picturii pe apă este susţinut de artiştii amatori Gevria şi Sezai Suliman de la Centrul cultural Turc din Constanţa. „Topiaria”, o demonstraţie de tundere ornamentală a arborilor şi arbuştilor este oferită de Toskana Garten. „Primăvara – formă şi culoare” un atelier de creaţie şi pictură pe ceramică, susţinut de Cătălin Cioancă. Dansuri moderne şi momente de Flash mob, dar şi „Flori pe şevalet”, o expoziţie şi atelier de pictură susţinut de Isabelle şi Beatrice Susan, tombola organizată de parteneri sunt alte evenimente la acest târg.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu „Filiala Judeţeană Alba„ a „Asociaţiei Amicii Rozelor din România”, Primăria municipiului Alba Iulia, „Toskana Garten”, „Grădina cu Flori”, „Garden Centrum”, „Ambient” şi „Alba Mall”.

Pentru sprijinirea fermierilor care cultivă legume şi le distribuie în cadrul Pieţei volante, Consiliul Judeţean Alba a iniţiat în cadrul Târgului Grădinarului o acţiune prin care se vor realiza în mod gratuit pentru aceştia un set de analize pedologice cu scopul de a determina parametrii şi caracteristicile solului cultivat. Rezultatele analizelor pedologice vor fi însoţite de recomandări ale specialiştilor cu privire la fertilizarea parcelelor pe care fermierii cultivă legume.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. 1906

    sâmbătă, 16.03.2013 at 11:33

    foarte multa lume care se plange de preturile mari practicate la targ…………boicot……….nu cumparati iar duminica dimineata preturile vor fi cu 30%mai mici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax