Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

2-3 mai: Festivalul Roman Apulum la Alba Iulia, ediţia III. Reenactorii trupei Legiunea IIII Scythica din Bulgaria, invitaţi special

Publicat

legio IIII scythica În perioada 2-3 mai, la Alba Iulia va avea loc a treia ediţie a Festivalului Roman Apulum. Mai mult de două mii de ani de istorie, comprimați într-un week-end: în Cetatea Alba Carolina Alba Iulia retrăim istoria la prezent.

În acest an, invitaţi special sunt reenactorii trupei Legio IIII Scythica din Dobrich (Bulgaria). Trupa de reenactment vine pentru prima dată şi în Cetatea Alba Carolina, cu ocazia acestui eveniment.

În perioada 2-3 mai la Alba Iulia are loc Festivalul Roman Apulum, eveniment care coincide cu deschiderea sezonului turistic în Cealaltă Capitală. Anul trecut, mii de turişti s-au delectat la atelierele antice, au văzut luptele de gladiatori, au participat şi la târguri de sclavi și reconstituiri de războaie daco-romane.

Festivalul se află la ediţia cu numărul III şi adună în Cetatea Alba Carolina mai multe trupe de reenactement din România şi străinătate. Singura trupă care vine de peste hotare în acest an la evenimentul de la Alba Iulia este Legiunea IIII Scythica din Dobrich (Bulgaria).

„Am decis să participăm la festivalul de prestigiu cu o legiune reală, care de fapt a participat în războaiele dacice. În cele din urmă ne-am oprit la Legiunea XIIII Gemina, deoarece această legiune a luptat pe teritoriul actual al Bulgariei, în secolul al treilea și are aceleași simboluri, ca şi Legiunea IIII Scythica, respectiv capricorn cu coadă de pește”, spun membrii trupei de reenactment din Bulgaria.

Printre invitaţi se mai numără Nimfele Daciei, Terra Dacica Aeterna din Cluj – Napoca, Lupii Apoulonului, care alături de Legiunea XIII Gemina vor crea un weekend de istorie „vie” în Cetatea Alba Carolina. Scene din luptele legionarilor cu războinicii regelui Decebal, tehnică militară, lupte daco-romane, luptele de gladiatori, fermecătoarele nimfe sunt câteva dintre „ingredintele” care vor face din ediţia III a Festivalului Roma Apulum încă un eveniment de excepţie al oraşului Alba Iulia.

Anul trecut, Latura de Est a Cetății Alba Carolina și Pietonala Mihai Viteazul s-au transformat în scena perfectă pentru o desfășurare de forțe impresionantă: târgul de sclavi, lupte de gladiatori și războaie daco-romane, reconstituite în detaliu, dansul nimfelor, ritualul lui Ares, paradă cu torțe, un spectacol de lasere, ateliere antice de tir, gastronomie, coafură, pielărie, dansuri, medievale, de spade, demonstrații de tras cu arcul la țintă sau la o lecție de istorie interactivă și povești.

Citeşte şi EVENIMENTELE lunii MAI 2015 la Alba Iulia deschid sezonul turistic în Cealaltă Capitală: Festivalul Roman Apulum şi Alba Fest

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax