Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Majorări cu 33% pentru accizele la alcool. Urmează să fie introduse taxele pentru mașini de lux și bijuterii

Publicat

Accizele la alcool vor fi majorate cu 33%, a anunțat luni primul ministru Victor Ponta. În viitorul apropiat, vor fi introduse taxe pentru obiecte de lux, precum mașini puternice sau bijuterii.

Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la pâine la 9% de la 1 septembrie, iar impactul măsurii va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, aur, cu venituri estimate la 300 milioane lei, a anunțat, luni, premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că accizele la alcool vor fi majorate cu 33%, de la 750 de euro pe hectolitru la 1.000 de euro pe hectolitru.

De asemenea, vor fi introduse accize la bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii și aur.

Măsurile de creștere a accizelor la alcool și de introducere accizelor la bunuri de lux au fost adoptate pentru a compensa impactul negativ pe care îl va avea reducerea TVA-ului la pâine și care este estimat la 300 de milioane de lei.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax