Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Flagrant de mită la un polițist din Aiud: Ofițerii DGA l-au surprins în timp ce a luat 250 de lei pentru a nu întocmi un proces verbal

Publicat

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au prins în flagrant un polițist din Aiud, județul Alba, în timp ce primea mită pentru a nu întocmi un proces verbal de contravenție unui șofer. Flagrantul a avut loc vineri și a fost coordonat de către procurori.

Polițistul, angajat la Serviciul Rutier al Poliției Aiud, a fost prins în timp ce primea de la un conducător auto suma de 250 de lei pentru a nu completa un un proces verbal de contravenție.

Conducătorul auto a fost surprins de polițiști pe radar conducând cu viteză mare, fără centură de siguranță, iar, potrivit legislației, ar fi urmat să i se suspende permisul auto, întrucât acumulase deja 11 puncte de penalizare. Agentul i-ar fi cerut șoferului suma de 250 de lei pentru a nu-i întocmi procesul verbal de contravenție și a nu-i suspenda permisul de conducere.

Procurorii și ofițerii DGA au organizat flagrantul și l-au prins pe polițist cu banii marcați asupra lui.

Comunicatul de presă DGA: “Vineri, 27 septembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul IPJ Alba – Poliţia municipiului Aiud, Compartimentului de Poliţie Rutieră în timp ce primea suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul DGA cu ocazia efectuării unui test de integritate, în acelaşi scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.
Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare), urmând a se efectua verificări cu privire la modul de implementare şi trimiterea lor în debit.
La data de 27.09.2013 a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de agentul de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea 78/2000, fiind dispusă cercetarea învinuitului în stare de libertate.
În cauză urmează a fi continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Flori

    luni, 30.09.2013 at 10:31

    Frumoase exemple ne dau domnii politisti

  2. Pipo

    luni, 30.09.2013 at 13:00

    Mai Flori, cum ii faci domni pe specimenele astea ? Asta pana sa-l prinda a facut avere. Pai daca are salar mic.

  3. un sofer amator

    joi, 03.10.2013 at 06:21

    Oare ii singurul spagar din politia Aiud sau vanatoarea spagarilor continua? Este trist ca unii dintre politisti sunt chiar ei spagari, ei care trebuie sa vegheze la respectarea legii, dar ei stau la pândă pentru a-și umple buzunarele de spăgi și nicidecum pentru respectarea legii de către participanții la trafic.

  4. dinu

    vineri, 04.10.2013 at 20:57

    Felicitari DGAnticoruptie pentru faptul ca incercati sa dezmembrati mafia politistilor de circulatie din Aiud care stau tot timpul pentru a-si rotunji veniturile prin ilegalitati la panda pentru a prinde in ofsaid automobilistii din trafic.In loc sa fluidizeze circulatia in intersectii pt a fi cu adevatat utili au ca singur scop jegmaneala sub acoperirea uniformei militare. Intr-o zi mergand spre Miraslau am surprins trei echipaje de politie in cascada pentru a-si face binenteles datoria fata de cetatenii Aiudului si fata de ceilalti automobilisti din trafic.Acelasi mod de abordare a polittistilor de circulatie si in Teius.Se vede ca lucrurile rele sant contagioase.Apropo urmariti-l si pe politistul Ilea din Aiud care sigur il prindeti cu cioara vopsita . Succces!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax