Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Festivalul Toamnei”: Proiect pentru stimularea potenţialului artistic al elevilor de la Liceul Teoretic Teiuș și Școala „Iuliu Maniu” Vințu de Jos

Publicat

În perioada 1-30 octombrie se desfășoară proiectul interjudețean “Festivalul Toamnei” organizat de Liceul Teoretic Teiuș și Școala cu Clasele I-VIII „Iuliu Maniu” Vințu de Jos. Scopul acestuia este afirmarea şi stimularea potenţialului creativ artistic şi plastic al elevilor din învǎţǎmântul primar și gimnazial și promovarea între elevii din școli diferite a dialogului și a comunicării.

Obiectivul proiectului „Festivalul Toamnei” este dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de relaţionare şi de lucru în echipă prin antrenarea elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură.

Obiectivele specifice se referă la folosirea darurilor naturii în crearea unor produse noi; dezvoltarea şi stimularea expresivităţii, imaginaţiei, spiritului antreprenorial şi a creativităţii elevilor; îmbinarea corectă a materialelor din natură în crearea unor lucrări originale; valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea activităţilor extraşcolare; organizarea unei expoziţii, a programului artistic în timpul cărora să fie valorificate atât cunoştinţele dobândite pe parcursul activităţilor tematice, cât şi a lucrărilor realizate; încurajarea iniţiativei individuale şi de grup.

Grupul țintă este reprezentat de elevii claselor I-XII din fiecare școală participantă care deţin abilităţi pentru: desen, lucru în echipă, gândire creativă, observare critică, de părinţii elevilor care vor participa la activităţile proiectului dar şi cadrele didactice .

Produsele finale vor fi expuse pe standuri şi va avea loc o expoziţie de desene. De asemenea, se va crea un album foto şi CD-uri cu aspecte din activităţile desfăşurate, afişe, dar şi altele.

La finalul proiectului, profesorii vor primi adeverințe de participare din partea conducerii scolii, precum și diplome. Elevii vor primi diplome de participare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax