Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Erou de 1 Decembrie la Alba Iulia: Plutonierul Alin Mirel Jorja din Sebeş a salvat viaţa unui bărbat, în timpul său liber

Publicat

De Ziua Naţională a României, plutonierul Alin Mirel Jorja, conducător auto de la Garda de Intervenţie Sebeş din cadrul ISU Alba a salvat un bărbat, care se înecase cu mâncare. Subofiţerul era în timpul său liber, iar cu ocazia zilei de 1 Decembrie a venit cu familia la Alba Iulia. Şi totuşi nu a uitat, nici în acea zi, că una dintre priorităţile meseriei lui este salvarea vieţilor omeneşti. I-a acordat primul ajutor bărbatului, prin manevra Heimlich.

Incidentul neplăcut a fost observat de plutonierul Alin Jorja, când mai multe persoane strânse într-un loc strigau după ambulanţă şi încercau să îl ajute pe bărbatul care se înecase cu mâncare. Pentru că şi-a dat seama că persoanele adunate în jur nu ştiau ce să-i facă, subofiţerul nu a rămas nepăsător şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor, eliberând căile respiratorii prin manevra Heimlich.

În scurt timp, la faţa locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba, care a preluat pacientul în stare de conştienţă şi l-a transportat de urgenţă la spital.

Plutonierul Alin Mirel Jorja, în vârstă de 26 de ani, conducător auto la Garda de Intervenţie Sebeş este încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba din anul 2007.

„Îl felicităm şi ne mândrim cu un astfel de coleg”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax