Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru șoferi. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că taxa auto este discriminatorie

Publicat

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene consideră că ordonanţa privind TAXA AUTO din ianuarie 2012 încalcă legislaţia europeană. Taxele încasate în 2012 sunt discriminatorii din cauza suspendării din Legea 9/2012 a plăţii taxelor pentru înmatriculare interne. Aceste taxe ar trebui restituite dacă cetăţenii care le-au plătit vor deschide procese.

În ce priveşte perioada  ianuarie 2013 – martie 2014 (când a fost introdus timbrul de poluare), Curtea a sublinat că legea aplicată în acest interval aduce o modificare esenţială care înlătură discriminarea.

Citește și TAXA AUTO 2012| Cum îți poți recupera suma plătită

Taxa Borbely a fost adoptată în timpul guvernării Emil Boc, dar aplicabilitatea ei pentru maşinile înmatriculate până în 2007 în România a fost amânată până în 2013. Taxa a funcţionat două luni şi sub guvernarea Ponta, fiind înlocuită în martie 2013 cu „timbrul de mediu” iniţiat de ministrul Rovana Plumb. La Luxembourg se judecă un proces şi împotriva „timbrului de mediu”, caz încă nesoluţionat.

Mai multe instanțe din România au refuzat să restituie aceşti bani, însă cetăţenii îi pot recupera acum, în baza ordonanţei Curţii de la Luxembourg. Astfel, potrivit specialiştilor, pot face o cerere de revizuire a deciziilor acelor instanţe care au refuzat restituirea taxei. Decizia a pornit de la cazurile Câmpean şi Ciocoiu, doi cetăţeni Români care s-au adresat instanţelor româneşti pentru a le fi restituită taxa auto.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax