Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sosirea primăverii, vestită de primele mărțișoare. Zeci de standuri pe Bulevardul Transilvaniei și în fața magazinului Unirea din Alba Iulia

Publicat

Se spune că ziua de Dragobete vestește sosirea primăverii, iar la prima rază de soare au ieșit în stradă și primii comercianți de mărțișoare care ne aduc cele mai interesante și colorate simboluri ale acestui anotimp. De la tradiționalele șnururi, la mărțișoare cu cristale semiprețioase sau chiar personaje din desene animate, toate acesta au fost gândite, confecționate și puse pe tarabe, pentru ca oamenii să se poate bucura de ele.

Citește și MESAJE DE 1 MARTIE 2014: Felicitări și urări pe care le poţi trimite de Mărţişor

Citește și: Din 1 MARTIE: Zilele Babei Dochia. Obiceiuri și tradiții. Alege-ti o zi și află cum va arăta anul 2014 pentru tine, în funcție de vreme

După mai multe luni în care s-au trudit să realizeze cele mai frumoase mărțișoare, a sosit momentul în care să le și expună la vânzare. Comercianții au ieșit încă de luni pe Bulevardul Transilvaniei și în fața magazinului Unirea.

Cei care vor să cumpere un simbol al primăverii pentru data de 1 Martie au la dispoziție zeci de modele din care să aleagă și prețuri pentru toate buzunarele. Cele mai simple mărțișoare sunt și cele mai ieftine, iar prețul acestora este de între 1 și 3 lei. Florile ornamentale au prețuri cuprinse între 10 și 15 lei, un șnur de legat la mână costă în jur de 10 lei, broșe se găsesc la prețul de 5 lei, iar păpuși multicolore tot la 5 lei.

Pentru cei mai pretențioși sau cei care doresc să surprindă cu ceva deosebit, comercianții au pregătit și broșe cu pietre semiprețioase. Prețul acestora începe de la 35 de lei și poate trece de 50 de lei.

Anul acesta Primăria Alba Iulia a acordat 175 de autorizații pentru vânzarea de mărțișoare în zonele de pe Bulevardul Transilvaniei și Magazinul Unirea. Cel mai mare târg de acest gen este amplasat în incinta Alba Mall.

Mărțișoarele vor fi la vânzare în următoarele zile, astfel cei mai nerăbdători cumpărători sunt așteptați pentru a „testa” piața sau a-și satisface plăcerea de a dărui un mic simbol al primăverii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax