Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bolizi de sute de mii de euro în Alba Iulia: Două Ferrari și un Bentley achiziționate de trei dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din județ

Publicat

Alba Iulia poate duce lipsă de multe lucruri, dar, cu siguranță, bolizii de sute de mii de euro nu se numără printre acestea. Numai anul trecut au ajuns în oraș un Bentley și un Maserati, iar anul acesta și-a mai făcut apariția, în curtea unui cunoscut om de afaceri, un superb Ferrari F12.

Aproape 40 de mașini de lux au fost cumpărate anul acesta în România. Și nu vorbim de BMW-uri X6 sau de vreun Q7, ci de bolizi în adevăratul sens al cuvântului, mașini cu o valoare totală de 15 milioane de dolari, la care niciun om de rând nu și-ar permite măcar să viseze.

Lamborghini Aventador, Ferarri F12, Bentley Continental GT V8, Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC sau Audi S7 SportBack, sunt doar câteva dintre „bijuteriile” care au împânzit țara.

Chiar dacă pare greu de crezut, în Alba Iulia sunt cel puțin trei astfel de super-mașini, achiziționate în 2013 și în primul semestru al anului 2014.

Se pare că oamenii de afaceri cu pretenţii din oraș s-au plictisit de BMW-uri și au preferat modelele super-premium. La fel ca și afacerile pe care le conduc. Spre deosebire de alte județe, posesorii bolizilor de lux din Alba nu fac afaceri cu statul, iar companiile acestora sunt printre cele mai apreciate din România.

Anul acesta a ajuns pe străzile din Alba Iulia cea mai rapidă mașină de la Ferarri. F12 are 740 CP și un preț de aproximativ câteva sute de mii de de dolari. Și cum nu oricine își putea permite o asemenea „jucărie”, F12 este parcat în curtea celui mai bogat om de afaceri din județ. Aceasta nu este sigura mașină de lux pe care a achiziționat-o. Anul trecut, i-a cumpărat drept cadou fiicei sale, un Maserati de toată frumusețea.

Tot un Ferrari, negru, conduce și patronul firmei IPEC, Cristian Covaciu. Acesta l-a comandat în urmă cu doi ani și a costat în jur de 285.000 de euro. Covaciu a primit automobilul de la producător, la jumătatea anului trecut. IPEC este o  fabrică de porțelan și este principalul producător pentru IKEA.

Până în 2013, la Alba Iulia, o singură persoană a deținut un autoturism marca Ferrari . Este vorba de arhitectul Ioan Străjan. Bolidul a fost însă achiziționat înainte de anul 2008.

În 2013, a fost înmatriculat în Alba Iulia și „ultimul răcnet” de Bentley. Acesta este condus, bineînțeles, tot de un om de afaceri. Nicolae Oancea s-a învârtit mai mult în afaceri care nu au depășit granițele municipiului reședință de județ. Familia Oancea deține afaceri cu săli de fitness, o pensiune, o piață agroalimentară în cartierul Cetate și mai multe spații comerciale și depozite pentru materiale de construcții.

Albaiulienii au fost obișnuiți de ani buni cu această marcă de mașină, un astfel de automobil fiind deținut de patronul firmei Elit, Dorin Mateiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax