Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

MIERCURI: INSPECŢIE de la Comisia Europeană pe şantierele Autostrăzii Sebeş-Turda. Se verifică stadiul lucrărilor pe loturi

Publicat

lucrari viaduct autostrada stejeris turda aprilie 2015 Comisia Europeană face inspecţie în teren la şantierele Autostrăzii Sebeş-Turda. Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, va efectua miercuri o vizită oficială în județul Cluj.

Împreună cu ministrul transporturilor, Ioan Rus, și cu mai mulți reprezentanți ai instituțiilor și companiilor implicate, va vizita șantierele de construcție a Autostrăzii Sebeș-Turda.

Proiectul, finanţat cu bani de la Guvern şi cu fonduri europene, va costa peste jumătate de miliard de euro şi este împărţit în patru loturi. Comisia Europeana a decis în 2013 sa accepte participarea cu o finanţare nerambursabilă pentru această autostradă, cu scopul de a mai mări absorbţia fondurilor europene ale României.

A10 ar urma să decongestioneze unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale din judeţul Alba, ce face legătura dintre Alba Iulia (Sebeş) şi Cluj.

Citeşte şi FOTO: AUTOSTRADA SEBEŞ – TURDA la început de aprilie. Lucrările sunt MAI AVANSATE în județul Cluj decât în Alba

La început de aprilie, lucrările avansau pe loturile 3 şi 4, dinspre Turda, tronsoane pentru care contractele au fost semnate din aprilie anul trecut şi au termen de finalizare în martie 2016 şi este mai degrabă „linişte” pe loturile 1 şi 2, adică zona dinspre Sebeş – Alba Iulia şi până la intrare în Aiud.

surse: paginaeuropeană.ro, antena3.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax