Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mircea Hava: „L-aș angaja pe Zgonea să mai facă vreo două, trei declarații, să nu mai fac nicio campanie”. Reprezentanții Primăriei îi cer să își ceară scuze public

Publicat

CL, sedinta, consiliu local, Reprezentanții Primăriei Alba Iulia intenționează să trimită o adresă președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, prin care să-i solicite să își ceară scuze public pentru declarațiile făcute în urmă cu aproximativ o lună în care spunea că Alba Iulia nu există pe hartă și că singura bucurie a cetățenilor este că la 1 Decembrie „vă vizităm noi”.  Primarul Mircea Hava spune că „declarațiile lipsite de bun simț” ale oficialului din Parlament l-ar ajuta pe edil să scape de campania electorală și chiar l-ar angaja pe Zgonea să mai vină de două ori la Alba Iulia. 

Declarațiile făcute de Valeriu Zgonea în urma unei vizite la filiala PSD Alba i-au revoltat pe reprezentanții administrației locale care spun că îi voi cere șefului Camerei Deputaților să își ceară scuze public pentru umilința adusă albaiulienilor. Subiectul a fost adus în discuție la ședința de Consiliu Local de marți.

„Este prima oară când ne întâlnim după această declarație, care cred că pe foarte mulți ne-a umplut de indignare. Personal îi cer public, și o să facem o scrisoare în acest sens, domnului Zgonea să își ceară scuze public pentru cuvintele pe care le-a spus în vizită la Alba Iulia. Eu nu îmi amintesc în ultimii 26 de ani, indiferent cine a fost la Alba Iulia să fi avut așa cuvinte grele, să spună că nu existăm pe harta țării decât la 1 Decembrie, când „venim noi să sărbătorim”. Este un lucru inimaginabil, președintele Camerei Deputaților să facă un asemenea gest, lipsit de orice responsabilitate, vă spun că pentru mine este incredibil”, a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Primarul Mircea Hava spune că el l-ar angaja pe Zgonea pentru că, dacă mai vine de 2 ori în Alba Iulia, edilul nu mai trebuie să își facă nicio campanie electorală.

„Putea să zică orice de mine, nu îi răspundeam, dar ceea ce a făcut a fost, dacă vorbim de politică, foarte bine pentru mine. Eu l-aş angaja pe Zgonea să mai facă 2-3 dinastea şi stăm acasă, nu mai facem nicio campanie electorală”, a spus Hava.

Acesta i-a „mustrat” pe consilierii locali ai PSD Alba pentru faptul că, deși se aflau la acea conferință de presă, nu au intervenit să îi atragă atenția asupra declarațiilor și jignirilor sale.

„Dumneavoastră, domnilor, erați acolo, nu știu dacă v-a crescut pipota sau inima sau poate tensiunea, dar cred că trebuia să îl trageți de mână, să îi spuneți că este vorba despre oraș și că pe mine mă cheamă Hava Mircea Gheorghe. Putea să zică de mine, să mă toace din toate punctele de vedere, de la baron, la baronet, că am noi nepoți, că nu am, mă deranja așa de tare de nu pot să vă spun. Dar ceea ce a făcut este o lipsă maximă de bun simț. Mâine poate să spună de București sau de România”, a mai spus primarul.

Valeriu Zgonea a fost prezent la Alba Iulia în 28 februarie, pentru a „lua pulsul” partidului înainte de intrarea în campania electorală și la conferința de presă a declarat următoarele:

„Alba Iulia nu este municipiu reședință de județ, decât pe hârtie. Dumneavoastră trăiți în trecut. Singura dumneavoastră bucurie e că vă vizitează cineva și că o dată pe an noi venim aici să celebrăm ceva. În rest, Alba Iulia nu e pe hartă, nici la PIB, nici la locuri de muncă, nici în IT, nici în producția industrială, nicăieri. Sebeș este pe harta internațională. Aveți peste 50.000 de locuitori. Un municipiu reședință de județ trebuie să aibă o pondere direct proporțională”, a spus Valeriu Zgonea.

Vezi şi Valeriu Zgonea, aroganță la adresa albaiulienilor: ”Singura voastră bucurie este că NOI venim aici să celebrăm ceva”. Reacții după declarație

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax