Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Criză de vaccin hexavalent și în județul Alba: Doar 82 de doze pentru 1526 de copii. Precizări de la DSP

Publicat

vaccin bebelusi Doar 82 de doze de vaccin hexavalent mai erau disponibile în județul Alba, și doar la cabinetele medicilor de familie, potrivit datelor DSP, iar 1.526 de copii până la vârsta de 11 luni mai trebuiau imunizați. Criza vaccinurilor se resimte și în Alba, la fel ca în alte zone din țară.

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor, se aplică bebelușilor în primele luni de viață și îi protejează împotriva unor boli precum poliomelita, hepatita B, tetanosul și difteria, dar și împotriva tusei convulsive.

Potrivit Ministerului Sănătății, 115.000 de doze vor fi distribuite Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, de săptămâna viitoare, iar alte 140.000 vor ajunge în țară până în 31 octombrie.

Din datele DSP Alba, la 30 septembrie, mai erau disponibile doar 82 de doze de vaccin hexavalent, la medicii de familie, stocul la nivelul Direcției fiind zero. Mai trebuiau imunizați 1526 de copii, din care 573 cu vârsta de 11 luni, 547 de două luni, respectiv 406 în vârstă de 4 luni.

Potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 386/31.03.2015, schema naţională de vaccinare care se aplică începând cu data de 1 aprilie 2015 cuprinde administrarea a 3 doze de vaccin hexavalent copiilor, la vârstele de 2, 4 şi 11 luni.

Reamintim că Ministerul Să­nă­tăţii a reziliat în august contractul cu dis­tribuitorul Polisano pentru vaccinul hexa­valent. Apoi, a atribuit contractul de 42 milioane lei către compania Unifarm, aflată în subor­dinea ministerului, pentru achiziţia a 225.000 de doze de vaccin hexavalent (cele destinate pieţei UE), furnizorul fiind producătorul Sanofi Pasteur. Anterior, ministerul a plătit 8,1 milioane de lei (1,85 milioane euro) către Polisano pentru 107.000 doze de vaccin pentru bebeluşi, Hexaxim (produs pentru ţări non-UE), cu ambalaj original şi prospect în limba rusă, destinat iniţial pieţei din Kazahstan.

Vezi și Epidemia de rujeolă: Numărul cazurilor, în creștere. Ministerul anunță că există suficiente doze de vaccin. Situaţia din Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax