Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Adio trafic infernal în Sebeș? Primarul Alexandru Dăncilă susține că există șanse ca lucrările la centura ocolitoare să se finalizeze în 2012

Publicat

Traficul infernal din Sebeș este o problemă cu care se confruntă de ani de zile atât cetățenii orașului, cât și șoferii care sunt nevoiți să tranziteze periodic acest nod rutier. Potrivit statisticilor, zilnic, burgul săsesc este străbătut de peste 10.000 de autovehicule, iar în perioada verii numărul acestora poate ajunge chiar și la 30.000, făcând aproape imposibilă circulația mașinilor. Visul fluidizării traficului în Sebeș ar putea deveni realitate odată cu finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare, iar prima veste bună vine din partea primarului Alexandru Dăncilă, care susține că, dacă vom avea parte de o toamnă lungă, tronsonul ar putea fi dat în funcțiune înainte de sfârșitul anului.

Principala cauză a traficului aproape imposibil din Sebeș este faptul că municipiul este situat la intersecția  a două drumuri importante din țară, DN1 și DN7, iar, în lipsa unei centuri ocolitoare, blocajele rutiere, șoferii nervoși și orele inutile pierdute la volan au devenit o obișnuință. Primarul Alexandru Dăncilă susține că a primit asigurări din partea constructorilor de la autostradă că se va încerca finalizarea lucrării la acest tronson până la sfârșitul anului, dar că trebuie avute în calcul și condițiile meteorologice: „Dacă vom avea o toamnă lungă, constructorii ne-au informat că există șanse ca lucrările la centura ocolitoare să se finalizeze până la sfârșitul anului. Dacă, în schimb, vremea nu va ține cu noi, tronsonul va fi redat circulației în primăvară. Oricum, în zonă se lucrează 24 de ore din 24 iar deja au fost turnate și primele porțiuni de asfalt”.

Discuții cu Regionala Brașov pentru desființarea liniei de cale ferată de la motel

Dăncilă a explicat că problema traficului în Sebeș este veche, iar până în prezent a fost și fără soluții. O altă cauză a blocajelor rutiere de pe raza municipiului o reprezintă și calea ferată care străbate șoseaua la ieșire din Sebeș înspre Sibiu, înainte de Motel „Dacia”: „Această cale ferată se află în administrarea CSAT-ului și avem nevoie de aprobarea lor pentru a o desființa. Chiar în 21 august vom avea din nou o întâlnire cu cei de la Regionala Brașov, iar împreună cu Poliția Municipală vom încerca să găsim soluții în legătură cu această cale ferată, pentru a vedea cum putem să rezolvăm blocajele din această zonă. Odată cu desfințarea acestei linii, se vor reduce substanțial timpii morți din trafic”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Alba

    joi, 16.08.2012 at 18:02

    Si daca stimatii primari nu ar mai face lucrari de intretinere/ reparatii fix in luna august…….. ce frumos ar mai fi!
    Din martie pana in octombrie cea mai buna luna de asfaltat este august, cand toti romanii vin/ pleaca in concediu!

  2. ???

    joi, 16.08.2012 at 18:20

    „burgul săsesc…”, ar suna mai bine și mai real fostul burg săsesc

  3. popa

    vineri, 17.08.2012 at 09:41

    Si daca actualul guvern nu opreste finantarea ( cum a facut la Arad si Suceava).

  4. Unul

    vineri, 17.08.2012 at 12:20

    Ar suna mai bine. Mda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax