|

Aiudeanul Levente Polgar va reprezenta România la competiția extremă Arctic Ultra 6633. Prima persoană din lume cu un handicap fizic, acceptată în competiție

levente polgarLevente Polgar va participa la aventura extremă Arctic Ultra 6633, câștigată anul trecut de un alt român, Tibi Ușeriu. Levente va fi prima persoană din istoria concursului care va concura cu un handicap fizic, acesta pierzându-și brațul drept la șase ani, anunță aimx.ro.  Startul celei de-a zecea ediții aniversare se va da pe data de 9 martie 2018.

Ultramaratonistul din Aiud va trebui să se descurce în nordul extrem al Canadei fără un braț, în condiții foarte grele, pentru care sunt necesare aptitudini fizice dar și psihice deosebite. Va trebui să străbată peste 550 de kilometri, la temperaturi foarte scăzute. „Nu merg pe ideea de a arăta cuiva ce pot sau că pot. Îmi doream doar un challenge mult mai greu decât suportam eu”, a explicat Levi pentru aimx.ro. Acesta le-a cerut organizatorilor să nu îl trateze ca un caz special.

” Sunt foarte bucuros că ai primit permisiunea de a participa în cursă. După ce am studiat puțin istoricul tău de la alte competiții suntem foarte bucuroși să te acceptam în concurs. Este clar că vei avea de făcut față unor provocări suplimentare în comparație cu ceilalți concurenți, dar sunt foarte fericit că acestea nu te-au oprit niciodată până acum”. – organizator Arctic Ultra 6633, într-un mail pentru Levi pe 3 august 2017

„Am emoții, am trăiri, dar merg înainte. Sunt un om echilibrat. Nu am probleme nici cu frigul, dar nici cu căldura. O să mă antrenez cu un cauciuc până voi reuși să îmi cumpăr o sanie pentru că în acest moment nu îmi permit acest lucru. Toata viața mea a fost o provocare de la accidentul de tren încoace” a spus Polgar.

Polgar Levente are nevoie și de sponsori, costurile estimate ale participării (echipamente, drum, taxă de participare, telefon prin satelit, alimentația specială pentru acele condiții), trecând de 13.000 de euro.

Vă reamintim că ultramaratonistul Polgar Levente Ioan a alergat, de 1 Decembrie, 30 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, purtând drapelul naţional. Iniţiativa a fost menită să evidenţieze respectul pentru militarii care luptă în teatrele de operaţiuni. “Am avut această iniţiativă de a alerga de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea soldaţilor răniţi, veterani ai diferitelor teatre de operaţiuni, care vor participa la jocurile olimpice Invictus 2017 din Canada. Este prima dată când vor participa şi militari români la acest eveniment”, a declarat la acea dată, Polgar Levente, pentru Alba24.ro.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=590881avatar Publicat de pe 26 august 2017 şi actualizat pe 26 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SPORT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI