Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia Music & Film Festival: Selecţie de filme speciale şi ateliere de producţie video pentru copii. Activităţi pentru cei mai tineri spectatori

Publicat

Educatiff 2015 la Cluj, foto Adi Bulboaca (TIFF) Copiii și adolescenții sunt așteptați la Alba Iulia Music & Film Festival. Cei mai tineri spectatori vor avea filme special alese pentru ei, în funcție de vârstă, alături de ateliere și activități distractive care le vor permite să intre în lumea marelui ecran și să descopere măcar o parte din secretele cinema-ului.

Evenimentele speciale pentru copii sunt organizate prin EducaTIFF, programul de educație cinematografică inițiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

EducaTIFF aduce la Alba Iulia trei filme care îi vor ajuta pe cei mai tineri dintre marii iubitori de film să descopere o mulțime de lucruri noi despre lumea în care trăiesc. Proiecțiile, cu intrare liberă, vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor începând de vineri, 8 septembrie, până duminică, 10 septembrie.

Pentru copii de peste 6 ani, EducaTIFF propune aventura fantastică „Profesorul Broască” („Mr. Frog”, Olanda, 2016). Acțiunea începe într-o sală de clasă aparent obișnuită, cu elevi obișnuiți un profesor la fel ca toți ceilalți. Doar că elevii vor avea parte de o surpriză: profesorul Frans nu e deloc obișnuit, fiindcă uneori se poate transforma în broască! Tinerei Sita îi place atât de mult acest profesor, încât e gata să facă orice pentru a-l proteja de animalele periculoase.

Spectatorii de peste 12 ani sunt invitați în regatul condus de „Regele piticilor” („Konig Laurin”, Germania, 2016). Personajul principal e Theo, un băiat de numai 13 ani, fiul neînvinsului Dietrich, care se visează la rândul său mare cuceritor! Doar că Theo leagă o prietenie cu cel mai mare dușman al tatălui său, Laurin, fostul rege al piticilor. Așa că tânărul nostru aventurier se va confrunta cu o dilemă grea: să devină un cuceritor ca tatăl lui, sau să se decide pasiunii sale secrete și să găsească, astfel, fericirea.

Liceenii, cu vârste peste 15 ani, sunt invitați să afle despre o formă de rasism și discriminare ce a existat întro regiune pe care o considerăm acum un exemplu de civilizație. „Sânge de lapon” („Sami Blood”, Suedia / Norvegia / Danemarca, 2016 ) va dezvălui o parte neștiută din istoria Peninsulei Scandinave. Bineînțeles, totul este văzut prin ochii unui copil: Elle Marja are 14 ani și face parte din comunitatea crescătorilor de reni, Sámi. Tânăra visează însă la o altă viață – dar pentru a ajunge unde își dorește, va trebui să rupă legăturile cu familia și cu comunitatea din care a făcut parte întreaga ei viață.

În completarea proiecțiilor de film, EducaTIFF include în zilele de weekend o serie de activități care să dezvolte universul cinematografic al elevilor, gândirea critică și creativitatea. Astfel, sâmbătă și duminică între orele 10 și 13, CCS va găzdui ateliere de animație în care copiii vor crea chiar ei un scurt film, în tehnica „stop-motion”. Tema aleasă pentru film este „Dacii și romanii”.

Copiii între 11 și 14 ani vor avea ocazia să parcurgă mai multe roluri necesare pentru ca un film să devină realitate. Sub îndrumarea Mirelei Țârlea, ei vor fi pe rând actori, scenariști și regizori, iar la final își vor putea trece în CV prima lor creație cinematografică!

Intrarea la toate proiecțiile și atelierele EducaTIFF din cadrul Alba Iulia Music & Film Festival va fi gratuită, în limita locurilor disponibile în sală, dar cu condiția rezervării locurilor din avans printr-un email trimis la adresa educatiff@tiff.ro.

Alba Iulia Music & Film Festival este prezentat de TIFF, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană (AFCU) și a Primăriei Municipiului Alba Iulia, cu susținerea Azets Insight.

Vezi 8-10 septembrie: Alba Iulia Music & Film Festival, a cincea ediţie. Proiecţii în aer liber, spectacole şi dansuri stradale, surprize. Repere din PROGRAM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax