Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALEGERI LOCALE: Călin Potor continuă atacurile la adresa administrației din Alba Iulia. Silviu Bian, cenzor la STP

Publicat

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia, Călin Potor continuă seria atacurilor la adresa administrației din Alba Iulia. Într-un comunicat transmis presei, Potor dezvăluie că Silviu Bian – fostul șef al ANOFM, condamnat săptămâna trecută pentru luare de mită, apare pe lista cenzorilor Societății de Transport Public din Alba Iulia. Potor a scos de la Registrul Comerțului un document în care Bian apare cu funcția de cenzor. Vă prezentăm mai jos  o sinteză a comunicatului semnat de Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia:

„Justiția confirmă declarațiile mele din ultima perioadă și anume că există suspiciuni temeinice de corupție care planează asupra unor membri marcanți ai PDL Alba. Este și cazul lui Silviu Bian, condamnat recent de către Tribunalul București la 9 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Să fim bine înțeleși, nu ne bucurăm de necazul unui om. Dar suntem de părere că cei care sunt dovediți că sunt corupți trebuie să plătească.

Numele lui Silviu Bian apare și în dosarul subvențiilor date de către Consiliul Local Alba Iulia societății care efectuează serviciul de transport public, unde Bian era cenzor în momentul declanșării audierilor de către DNA. Dânsul era în același timp președinte al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, numit de către PD-L și cenzor la o societate comercială privată ce primea subvenții din partea administrației locale. Ani de zile a avut acces la toate datele contabile și a știut clar ce sume au fost primite de la primărie și cum s-au cheltuit. Conflict de interese clar, dar care nu a fost sancționat în nici un fel de autoritățile statului. Totul a ieșit la iveală în acest an, când conducerea primăriei a fost audiată timp de mai multe zile pentru acordarea unor subvenții societății de transport. Suma este de aproximativ 7 milioane de euro, iar procurorii au suspiciuni că această sumă nu a fost acordată legal.

Primarului și celor doi viceprimari li s-a pus sechestru pe case, maşini şi conturi, iar în presa locală a apărut copia unui extras de carte funciară care demonstrează negru pe alb că aceștia au sechestru asigurator pe avere pentru suma de 29 milioane de lei. Exact ce spuneam noi: există suspiciuni din partea procurorilor privind acordarea respectivelor sume de bani pentru echipa de fotbal și pentru subvențiile la transport, iar în aceste condiţii se procedează la impunerea sechestrului. Sechestrul pus confirmă ceea ce ştie toată lumea din Alba Iulia, dar nu are nimeni curajul, cu excepţia lui Călin Potor, să spună în public: există mari suspiciuni de corupţie în Primăria Alba Iulia, iar sumele despre care se vorbeşte în aceste dosare de la DNA este de ordinul milioanelor de euro. Două milioane în dosarul cu fotbalul şi șapte milioane de euro în cel cu subvenţiile la transportul în comun. Până acum.

Din cauza acestor oameni și a problemelor pe care le au cu justiția, Alba Iulia a ajuns să fie caracterizată la nivel național ca un pol al corupției, ca un oraș în care administrația comite ilegalități, iar cel care are de suferit este cetățeanul. Sperăm ca toate aceste dosare să fie soluționate cât mai repede, iar cei vinovați să fie pedepsiți.”

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax