Eveniment
Alexandru Pereş: „Amânarea regionalizării nu este o victorie a Opoziţiei”
Amânarea proiectului de modernizare a României, respectiv regionalizarea administrativă a ţării, la solicitarea UDMR îi determină pe democrat-liberali să schimbe tactica şi să recunoască că au existat deficienţe de comunicare între PDL, partenerii de guvernare şi societatea civilă. Aceştia ţin însă cu dinţii la integritatea partidului şi nu vor să accepte că acest eşec temporar ar putea fi o victorie a Opoziţiei politice USL. Detalii din culisele unui proiect iniţiat de preşedintele ţării, dar care din păcate a atins o coardă sensibilă a cetăţenilor au fost oferite de senatorul Alexandru Pereş în conferinţa PDL de vineri.
„Amânarea regionalizării nu este o luptă câştigată împotriva lui Traian Băsescu, ci o victorie împotriva poporului român şi a României”
Alexandru Pereş a vorbit cu jurnaliştii în numele Organizaţiei PDL Alba şi a admis că ar fi fost necesare nişte studii de impact, lămuritoare şi convingătoare, care să justifice urgenţa unui asemenea demers. „Pentru că această urgenţă este reală, mi-aş permite să le spun lui Victor Ponta şi Crin Antonescu că amânarea regionalizării nu este o luptă câştigată împotriva lui Traian Băsescu, cum s-au grăbit să clameze pe toate canalele media, ci o victorie împotriva poporului român şi a României. Ţara nu-şi mai poate permite cheltuieli bugetare ineficiente, lipsa banilor pentru investiţii în infrastructură, corupţia şi birocraţia din administraţia publică; existenţa a 44-45 de instituţii deconcentrate la nivelul fiecărui judeţ presupune cheltuieli administrative pe măsură; cheltuieli acoperite din taxele şi impozitele plătite de populaţie”, a declarat senatorul de Alba.
Reorganizarea teritorială este un lucru de o importanţă mult prea mare pentru a putea fi făcut în grabă, fără dezbateri ample sau studii de impact
Senatorul Alexandru Pereş subliniază că proiectul de regionalizare are o importanţă deosebită, iar în acest context „a fost organizată aici o Comisie specială privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, inspirată din ceea ce Senatul francez şi Parlamentul polonez au făcut când s-au confruntat cu aceeaşi problemă. Conform memorandumului privind înfiinţarea Comisiei, aceasta trebuie să îşi bazeze activitatea pe o serie de audieri cu factori decizionali, de consultări cu specialişti din toate domeniile şi să analizeze comparativ cu alte state impactul administrativ, financiar şi legislatv. Comisia va fi alcătuită din 11 senatori aleşi cu respectarea configuraţiei politice a Senatului (4 PDL, 3 PSD, 2 PNL, 1 UDMR, 1 UNPR)”. Acesta a precizat că, tot la Senat, a avut loc o dezbatere cu tema Modele de regionalizare în România, unde s-a vorbit despre ceea ce înseamnă regionalizare şi care sunt viziunile partidelor politice legate de acest subiect.
Alexandru Pereş este de părere că realităţile sociale, economice şi politice reclamă necesitatea unei reforme de structură la nivel teritorial, mai ales că, după 2007, România a intrat într-o nouă etapă a dezvoltării sale.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pingback: 2011-VORBE CE DOR, -Prioritate de dreapta « Clasa politica mereu gravidă cu tata proştilor