Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajaţii ar putea primi tichete valorice, pentru cumpărarea de biciclete şi echipament de ciclism. Proiect de lege la Parlament

Publicat

bicicleteUn proiect de lege depus marţi în Parlament prevede posibilitatea ca angajatorii să ofere salariaţilor tichete valorice utilizate pentru achiziţionarea de biciclete. Astfel, angajaţii ar putea folosi un mod ecologic pentru a se deplasa între domiciliu şi locul de muncă, dar şi pentru deplasările în interes de serviciu.

Ideea aparţine deputatului UNPR Valeriu Steriu, care este un pasionat al mersului pe bicicletă. Proiectul prevede că tichetele pot fi utilizate pentru achiziționarea de biciclete, precum și a echipamentului de ciclism, adică orice este necesar echipării bicicletei și a ciclistului: accesorii, piese de schimb, unelte și produse de întreținere sau echipamentul pe care îl poartă ciclistul.

Totodată, angajatorii pot acorda indemnizații pentru mersul pe bicicletă angajaților care utilizează acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu. Această indemnizație este acordată tot sub forma tichetelor de bicicletă, într-o limită anuală de 300 lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru. Angajatorii au libertatea de a defini, după consultarea angajaților vizați, lista documentelor justificative necesare acordării indemnizației și frecvența prezentării acestora.

Proiectul de lege presupune ca angajatorii să poată acorda angajaților subvenții sub forma unor tichete de bicicletă (tichete valorice pentru achiziționarea bicicletelor), o dată la trei ani, valoarea maximă a subvenției fiind de 1500 lei.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax