Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANI: Fostul primar al comunei Poiana Vadului, în conflict de interese de natură administrativă. A semnat acte privind o asociaţie la care soţia sa era secretar

Publicat

poiana vadului Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul fostului primar al comunei Poiana Vadului, Ilie Avram.

„În perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat și semnat un act adițional privind prelungirea contractului de închiriere și a actului adițional încheiat între Consiliul Local Poiana Vadului și Asociația Crescătorilor de Taurine Poiana Vadului (asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate, deține funcția de secretar în cadrul Comitetului de Conducere)”, se precizează într-un comunicat al ANI. 

Potrivit ANI, persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea 161/2003, potrivit căruia „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a precizat că primarul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

sursa: integritate.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax