Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Bărbat din Câmpeni, după gratii. Cât va sta la închisoare pentru înșelătorie cu case de vacanță

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un bărbat din Câmpeni a ajuns după gratii. A fost condamnat de Judecătoria Lugoj, la doi ani și cinci luni de închisoare, pentru înșelătorie.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii din Câmpeni au identificat în 10 aprilie un bărbat de 32 de ani, din orașul Câmpeni. Era posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis tot în 10 aprilie, de Judecătoria Lugoj.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani și 5 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Condamnatul a fost depusă în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Înșelătorie cu casă din lemn

Decizia în dosarul de la Judecătoria Lugoj a rămas definitivă prin hotărâre la Curtea de Apel Timiș, din 10 aprilie. Bărbatul, L.A.P., a fost judecat și condamnat după ce în 2021 i-a promis unei femei că îi va ridica o casă de lemn. Femeia din Timiș i-a dat bani, dar tânărul nu a început construcția casei.

”La data de 29 iulie 2021, a indus în eroare persoana vătămată, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase. Acţiunea frauduloasă de amăgire constând în efectuarea construcţiei unei case, în scopul obţinerii pentru sine a unui folos material injust, suma de 16.600 lei, pricinuind o pagubă persoanei vătămate, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa de înșelăciune a fost condamnat la 9 luni de închisoare.

Alte țepe

Perioadei de închisoare cu executare decisă în dosarul de la Lugoj i s-a adăugat altă pedeapsă decisă în 2020 de Tribunalul Alba. Au rezultat doi ani și cinci luni de închisoare cu executare.

Bărbatul ar fi postat un anunț privind o cameră de închiriat într-o pensiune din Costinești. Ar fi primit 1000 de lei de la o clientă.

”S-a reținut în esenţă, că inculpatul prin inducerea în eroare a persoanei vătămate, respectiv sub pretextul că este administratorul unei unități de cazare din stațiunea Costinești, a pretins și primit suma de 1000 de lei, de la aceasta din urmă, cu titlu de avans, pentru rezervarea unei camere”, au notat magistrații.

A fost o altă faptă de înșelăciune reținută în instanță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax